Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
danny007
Topic Starter
Berichten: 12

drones versus modelvliegtuigen / helicopters

#1 , 2 maand 1 week geleden (12 jul 2018 20:33)

Er bestaat een wet van mei 2013 waarin duidelijk word omschreven wat mag en niet mag. Nu is er een nieuw KB uitgeschreven in april 2016 omtrent RPA's waaronder ook drones. Vervangt deze nieuwe KB de oude wet ? Klein voorbeeld : in de oude wet staat dat men 200 m verwijderd moet blijven van een bewoond eigendom ( 100 m uitgezonderd mits toelating van de eigenaar ) .
in de nieuwe KB staat dat een RPA max 30 meter moet verwijderd zijn van gebouwen en eigendommen. Welke regel geldt nu ?
De vraag komt omdat wij met onze club ( drones en heli's ) op een erkend VLM terrein amper mogen vliegen daar we op 200 meter van een eigendom zitten waarmee we met de eigenaar in opspraak zitten .
Mvg

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Stel een vraag”