Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
debrabracke
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Terugvordering uitkering CM

#1 , 4 maand 1 week geleden (12 jul 2018 20:02)

Hallo,

Ik kreeg deze namiddag een mail van de CM dat ze een terugvordering van 2843,24€ willen doen omdat ik vorig jaar van de periode 11/01/2017 tot en met 30/04/2017 een te hoog dagbedrag werd uitbetaald. Er werd mij een dagbedrag van 81,55€ uitbetaald, hetgeen veel hoger ligt dan 60% van het maandloon dat uw werkgever ons bezorgde. Zo staat er in de mail.
Ik werk niet meer voor die werkgever (zij was de reden dat ik op ziekenkas zat) en het is al meer dan een jaar geleden. Kunnen ze dit zomaar doen?

TomVDJ
Berichten: 10331
Juridisch actief: Nee

#2 , 4 maand 1 week geleden (13 jul 2018 10:26)

Ja, indien u een te hoge uitkering gekregen hebt, kan de CM deze terugvorderen. U kan hen vragen om een afbetalingsplan uit te werken, zodat u dit in schijven kan terugbetalen.

Wat is de reden dat u een te hoog bedrag kreeg? De CM vraag zowel u als uw werkgever om de nodige inlichtingen om het dagbedrag te bepalen.

U wist zelf toch ook dat u 60% van uw loon ging ontvangen als uitkering? Als je dan €81,55 per dag krijgt, wetende dat de zaterdagen ook uitbetaald worden, heb je een goeie €2000 per maand. Als dat 60% is van uw normale loon, zou dit normale loon meer dan €3.300 geweest zijn? Je merkt dit toch op, eens de uitbetalingen beginnen, niet?
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Loon”