grensoverschrijdend gedrag stiefvader?

Esdoornblad
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

grensoverschrijdend gedrag stiefvader?

#1 , 9 maand 1 week geleden (09 jul 2018 22:17)

Mijn stiefdochter is 8 jaar. Mijn echtgenoot en zijn ex zijn 4,5j geleden gescheiden. Daags nadat hij thuis is vertrokken woonde de nieuwe vriend in bij zijn ex. Ondertussen de kinderen (8j en 5j) hun stiefvader. Moeder is vaak afwezig. Stiefvader neemt eigenlijk volledig de zorg op zich. Hij is erg betrokken en zit zelf in de ouderraad op school.

Afgelopen vrijdag kwam stiefdochter van 8 terug van een week kamp. Kamp was verjaardagcadeau van moeder en stiefvader. Stiefvader haalde haar op, ze is een nacht bij hen blijven slapen en dan middags terug naar ons gebracht. 's Avond zaten wij aan tafel te eten en ik zal nu mijn 8 jarige stiefdochter letterlijk citeren:

het was heel leuk op kamp maar ik was ziek en heb heel veel gehoest. Ik ben toen ik terug kwam van kamp met *** (stiefvader) naar de macdonalds geweest en dan zijn we naar huis gegaan. Mama was niet thuis want die moest laat werken en is dan op hotel gebleven. Ik ben boven bij *** in zijn bed blijven slapen.We hebben samen naar Assepoester gekeken. Dan heeft *** me een kalmeerpilletje gegeven omdat ik zo'n drukke week had gehad en zo moest hoesten. Ik ben dan boven op *** buik gaan liggen. We hebben samen een filmpje gezien maar dan was ik heel moe en zijn we buik op buik in slaap gevallen.

Dit werd aan tafel gezegd in bijzijn van oma, opa, papa en mezelf stiefmoeder. Wij hebben heel neutraal gereageerd en eigenlijk direct over andere koetjes en kalfjes beginnen praten. Niemand wist goed wat te zeggen. We hebben geen vragen gesteld. Het woord kalmeerpillen wordt bij ons niet gebruikt, niemand pakt dat bij ons dus het verbaast ons dat een 8jarige dat woord kent. We vinden het feit dat een 8 jarige in slaap zou vallen buik aan buik met een stiefvader redelijk grensoverschrijdend.

Graag jullie mening? Zien wij dingen die er niet zijn? Is dit stiefvaderlijke liefde? Is dit grensoverschrijdend? Is dit mogelijk een verzinsel van haar? We zitten wat met de handen in het haar. Wat moeten we hier van denken???

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
LennieK
Berichten: 684
Juridisch actief: Nee

#2 , 9 maand 1 week geleden (10 jul 2018 08:59)

hm, ik zou hier professionele ondersteuning in zoeken. Misschien via vertrouwenscentrum kindermishandeling of een organisatie gelinkt met Sensoa of zo? Of een Tejo?

Gebruiker21
Berichten: 10818
Juridisch actief: Nee

#3 , 9 maand 1 week geleden (10 jul 2018 09:17)

Niet te snel van stapel lopen. Als mijn vriendin voor het werk weg is, slaapt er ook wel eens één van de kinderen (zijn wel mijn eigen kinderen, geen stiefkinderen) op haar plaats in bed (niet alletwee want dan doe ik geen oog meer dicht ;) ). Je wil niet weten waar zo ne kleine ligt als je 's ochtens wakker wordt...

Als het verhaal is zoals de dochter het verteld, is er volgens mij geen sprake van grensoverschrijdend gedrag. Als er meer gebeurd is, mogelijk wel, maar ik lees nergens dat er meer gebeurd is.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Etak
Berichten: 89
Juridisch actief: Nee

#4 , 9 maand 1 week geleden (10 jul 2018 15:29)

grensoverschrijdend.....toch best eens aan een persoon ditzelfde letterlijke verhaal vertellen en weliswaar iemand die de termen grensoverschrijdend goed kan uitleggen op professioneel gebied
Niet iemand zomaar valselijk beschuldigen, dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor iemand als je onterecht beschuldigd wordt van dergelijke zaken

LennieK
Berichten: 684
Juridisch actief: Nee

#5 , 9 maand 1 week geleden (10 jul 2018 16:50)

vandaar dat ik doel op ondersteuning. Iemand valselijk beschuldigen of confronteren is not done, maar het compleet negeren vind ik persoonlijk ook not done...

eylis
Berichten: 7488

#6 , 9 maand 1 week geleden (10 jul 2018 18:00)

Het blijft wel een vreemd verhaal. Samen in bed naar een filmpje kijken: tot daar ben ik mee. Maar boven op zijn buik gaan liggen en zo in slaap vallen? Dat is een vreemde wending. Uit zichzelf zal een kind gezellig tegen je aanliggen, in de kom van je armen. Maar bovenop de buik van een volwassene gaan liggen om een film te bekijken en daar dan nog in slaap vallen? Probeer het eens... A: je ligt niet gemakkelijk. B: je kan zo niet eens naar een film kijken. en vooral C je valt zo niet in slaap. Ik zou thuis het scenario zelf eens uitproberen. Samen knus liggend naar een film kijken en aan het kind vragen of ze ook eens op je buik gaat liggen omdat je wel nieuwsgierig bent of je dat prettig vindt. Vraag dit in een ontspannen moment zonder al te veel gedoe rond. Observeer wat er gebeurt, hoe het kind reageert en wat ze er nog bij vertelt.

Esdoornblad
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#7 , 9 maand 1 week geleden (10 jul 2018 20:19)

Bedankt voor jullie reactie. We zijn ons er inderdaad terdege van bewust wat zo'n valse beschuldiging kan doen. We hebben besloten om een sessie bij een psycholoog in te plannen. Zo kan die enerzijds de dochter leren waar grenzen liggen en anderzijds ook professioneel vissen naar wat er is gebeurd. We begrijpen dat zomaar iemand beschuldigen niet ok is. Anderzijds vinden we wel degelijk not done dat een stiefvader een 8 jarig kind buik op buik laat slapen.

Gebruiker21
Berichten: 10818
Juridisch actief: Nee

#8 , 9 maand 1 week geleden (11 jul 2018 09:37)

Maar bovenop de buik van een volwassene gaan liggen.
Op onze buik is nochtans het lievelingsplekje van onze kinderen als ze 's ochtends nog even willen komen knuffelen "in het grote bed", hoor.

De TS moet dit natuurlijk niet negeren, maar kan in mijn ogen best proberen om ervoor te zorgen dat de dochter zoveel mogelijk komt vertellen van wat er tussen haar en de stiefvader gebeurd (desnoods ernaar vragen: "wat heb je dit weekend juist gedaan met de stiefpapa?"). Als er dan nog andere signalen komen, kan je alsnog ingrijpen, maar voor hetzelfde geld zal je uit wat de dochter verteld kunnen opmaken dat er eigenlijk geen vreemde zaken gebeuren tussen dochter en stiefvader.

In ieder geval: met wat de dochter nu verteld heeft is er helemaal niets grensoverschrijdends gebeurd.

Een mens zou tengewoordig al schrik moeten hebben om met zijn eigen kinderen in bad te gaan, om maar iets te zeggen.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Terug naar “Echtscheiding”