Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Asterx
Topic Starter
Berichten: 132
Reputation: 0

Ex geeft uit racune spullen overleden mama niet terug.

#1 , 4 dagen 22 uur geleden (13 jun 2018 18:55)

Een vriendin die deze week haar relatie beëindigde met haar partner zit in een situatie waarin ze dreigt al haar bezittingen die ze erfde van haar mama te verliezen.
De spullen staan in de garage waar zowel de ex-vriend als zijn moeder gedomicilieerd zijn. (woning van de moeder)
Nu onze vriendin haar dozen met de spullen van haar overleden moeder graag terug wil ophalen weigerde de ex-vriend deze mee te geven.
Politie werd erbij gehaald en toen deze aan het adres van de ex-vriend opdaagde beweerde de ex-vriend onze vriendin nooit eerder gezien te hebben.
Hij kende haar niet. Doch kon dit aan de agenten worden aangetoond dat dit wel zo was aan de hand van sms'en en foto's van een recente reis waarvan ze net thuis waren. Agenten spraken de ex-vriend hierop aan dat er wel duidelijk een link tussen beide personen aanwezig is, toch hield haar ex-vriend vol de dame nooit gezien te hebben. Hij en zijn moeder ontkende dus de spullen van haar overleden moeder in bezit te hebben.

De agenten raadde onze vriendin vervolgens aan om via de advocaat naar het vredegerecht te stappen, waarop de advocaat haar om een inventaris vroeg welke items er in de dozen zitten die in de garage van de moeder van haar ex-vriend gestockeerd stonden. Probleem situeert zich nu dat ze niet weet wat ze allemaal had ingepakt doordat het gewoon zoveel was. Er werd geen inventaris opgesteld omdat alles onderling verdeeld werd onder de erfgenamen.

In de afgelopen dagen werd ze door de moeder van de ex-vriend gecontacteerd met de mededeling dat als ze 1000 euro voor stockage omdat ze elders anders iets moest afhuren en het ook geld zou kosten. Over het terug krijgen van de spullen werd niets gezegd. (de dozen staan er nu ongeveer een 6tal weekjes, en mocht daar ook opgeslagen worden toen alles nog goed verliep tussen hen)

Nu bestaat er de vrees dat de ex-vriend zoveel mogelijk munt zal willen uitslaan door het verkopen van de erfenisstukken die in de garage gestockeerd werden.

Zijn er nog andere stappen die ze kan ondernemen om te laten vaststellen dat het inderdaad om haar erfenisstukken gaat alvorens deze uit de woning verplaatst zouden worden? (ze heeft wel een aantal foto's van items, maar niet van alle items, die gemaakt werden toen de moeder net overleden was)
De bewoners van het huis weigerden tot hiertoe de politie om op vrijwillige basis de toegang tot de garage te verlenen zodat men geen vaststellingen zou kunnen maken.

Dank bij voorbaat,

Sianna
Berichten: 119
Reputation: 0

#2 , 4 dagen 20 uur geleden (13 jun 2018 20:38)

Dus: vriend kent vriendin niet meer en zegt ook dat er geen items van haar in huis zijn.
Maar: vriend eist geld voor stockage van vriendin. Heeft ze dat zwart op wit? Indien nee, is er een mogelijkheid dat vriendin nog eens informeert hoeveel het aan stockage kost en dit gesprek opneemt?

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”