Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
rudy pals
Topic Starter
Berichten: 1
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

vzw tennisclub

#1 , 3 dagen 3 uur geleden (18 mei 2018 09:34)

Bij wrevel op de tennisclub neemt het bestuur ontslag en organiseert verkiezingen waaruit een nieuw dagelijks bestuur gekozen wordt. Er wordt een datum voorgesteld voor een bijzondere algemene vergadering waar uit het nieuwe dagelijks bestuur een raad van bestuur zal ontstaan. Agendapunten zijn: ontslag bestuur en benoeming nieuwe bestuur. Op de dag dat de BAV moest plaatsvinden als eveneens de overdracht van officieele documenten zoals jaarrekeningen, contracten enz....lasten zij ( het oude bestuur ) de vergadering eenzijdig af wegens zogezegde onvoorziene omstandigheden en zonder een nieuwe datum voor te stellen.
Een week later melden zij aan het nieuw verkozen dagelijks bestuur dat zij het terug in eigen handen gaan nemen.
Vraag is of dit wettelijk is? Moeten zij deze vergadering niet laten doorgaan? Kan het nieuwe DB deze vergadering laten doorgaan? Wij zijn ook van zin dit juridisch aan te vechten. Welke rechtbank is hiervoor bevoegd? Koophandel of handelsrechtbank? Het zijn vzw statuten

denlowie
Berichten: 9709
Reputation: 15
Juridisch actief: Nee

#2 , 3 dagen 3 uur geleden (18 mei 2018 09:39)

Koophandel of handelsrechtbank dit is net de zelfde recht bank.,

Ik denk voor dit geval zeker een advocaat mee nemen !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”