Recht op info dochter

johnno76
Topic Starter
Berichten: 14
Juridisch actief: Nee

Recht op info dochter

#1 , 8 maand 3 weken geleden (24 apr 2018 20:44)

Sinds vorige week is eindelijk erkenning in orde dochter en is deze op geboorteakte veranderd. Moeder was getrouwd toen ze zwanger was en daarom dat ik via rechtbank dit heb moeten in orde maken . Nu heeft de ex toen het uit was onze dochter sinds 23maart 2017 weg gehouden . Omdat ik niet wettelijk vader was doordat rechtbank heel traag alles afhandeld. Dna was ok in jan 2017. Uitspraak pas dec 2017. Dus nu omdat ik wettelijke vader ben vraag ik info aan de scholen waar ik denk dat ze is ingeschreven . Omdat ze vorige keer naar Spanje was verdwenen met dochter zonder enig woord uitleg. Dochter heeft bijna 2jaar bij ons gewoond maar nu ben ik ineens de rotte appel. Antwoord school was indien u langskomt voor info zal de politie gebeld worden en is de korpschef hiervan op de hoogte gesteld . Nu vind ik dit allemaal straf. Ik nooit mijn dochter of ex iets heb aangedaan . Maar ex leugens verspreid en klachten neerlegd die nergens op slaan. Ik met mijn bewijzen dat zij degene is die hier mijn dochter weghoudt en ze vervreemd. Maar niet word geloofd.
Heb ik recht op info of niet .
Mvg

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Franciscus
Berichten: 31895

#2 , 8 maand 3 weken geleden (24 apr 2018 22:12)

Als u wettelijk de vader bent dan moet de school u alle info geven.
Of er zou een vonnis moeten zijn waarin staat dat u geen co-omgangsrecht en co-gezagsrecht hebt.
Dit zijn de omzendbrieven voor onderwijsinstellingen druk ze af en neem ze mee.
Weigeren inzage en info te geven ...daar kan u aangifte van doen bij koepel en daarna ook via de rechtbank - stel desnoods te school met een AS in gebreke. Maar eerst kalm gaan praten.
Zorg dat u alle documenten bij hebt als u naar de school gaat en bezorg hen een kopie.
http://www.ond.vlaanderen.be/edulex/dat ... ocid=13584
http://www.ond.vlaanderen.be/edulex/dat ... ocid=13824

Ik denk niet dat een korpschef zich daar persoonlijk mee gaat bezighouden.
Als er een probleem zou zijn dienen ze de 101 te bellen.
Ga eerst naar die politie en vraag of er meldingen of aangiften ( PV') zijn over u. Best vragen of u een commissaris kan spreken en daar de zaak uitleggen. In grote zones is er een interventiebriefing - feit kan daar ter info worden opgezet dan weten de inspecteurs hoe ze moeten reageren als de school toch politie zou bellen.


Staat in het vonnis iets over omgangsregeling?
Hopelijk hebt u elke maal als u omgangsrecht hebt ook melding gemaakt dat uw ex de dochter van uw weghoudt.
Moet u alimentatie betalen?

johnno76
Topic Starter
Berichten: 14
Juridisch actief: Nee

#3 , 8 maand 3 weken geleden (25 apr 2018 01:18)

Omgangsregeling is juist ingediend . vermits erkenning zolang aansleepte kon dit niet.
onderstaande email ik kreeg toen ik info vroeg.
<geen namen aub>
23 apr. (2 dagen geleden)
aan V., Burgerzaken, mij, directie
Geachte,


Via deze weg wens ik u te melden dat het gemeentebestuur via de bevolkingsdienst de zaak zal overnemen. Vorige week hebben we inderdaad de inschrijving van het vonnis in de geboorteakte ontvangen. Hierdoor hebben we nu het integrale bewijs dat u geregistreerd bent als vader. De inschrijving is geacteerd op 16 april 2018, zijnde juist een week geleden.

Nu onderzoeken we of u ook wel degelijk het ouderlijk gezag uitoefent. Indien dit klopt, krijgt u de gegevens die wij in ons bezit hebben als gemeente en als inrichtende macht van de gemeentelijke basisschool. Vanaf heden is uw contactpersoon dan ook E. van het gemeentebestuur via de mail <emailadres>.Dit wil zeggen dat de directie u niet zal kunnen en mogen ontvangen, aangezien wij u de informatie zullen verstrekken. Ik heb opdracht gegeven aan de directie dat wanneer u zich aanmeldt dat de politie verwittigd zal worden om u van de school en omgeving te verwijderen. De korpschef van de politie werd van de feiten ingelicht en heeft aan zijn medewerkers opdracht gegeven om bij een oproep vanuit de school dringend tussen te komen.

We kunnen uw ongerustheid en ongeduldigheid begrijpen maar u moet ook begrijpen dat wij ons werk moeten doen en de wetten moeten naleven die onze werking bepalen.
Laatst gewijzigd door webmaster op 25 apr 2018 10:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Geen namen van personen aub

Reclame

johnno76
Topic Starter
Berichten: 14
Juridisch actief: Nee

#4 , 8 maand 3 weken geleden (25 apr 2018 01:21)

Al ik op links klik krijg ik hoofdpagina.
mvg

Terug naar “Echtscheiding”