Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
AlexanderS
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Wettelijke grond van de vakantiewoningstop in Brugge

#1 , 5 maand 3 weken geleden (24 apr 2018 16:49)

Ik ben al meer dan 10 jaar eigenaar van een appartement in Brugge dat ik steeds op lange termijn verhuurd heb. Ik wens het nu echter te verhuren als vakantiewoning. In 2002 is er echter door het stadbestuur besloten een vakantiewoningstop in te stellen. Dit is een zeer ernstige beperking op het eigendomsrecht. Sinds 1 april 2017 is ook het logiesdecreet van kracht. Is dit niet voldoende om alles te reguleren? Is er een mogelijkheid om de wettelijkheid van de vakantiewoningstop te betwisten en/of om het opnieuw op de agenda te zetten op de gemeenteraad om de vakantiewoningstop af te schaffen?

Franciscus
Berichten: 31870

#2 , 5 maand 1 week geleden (05 mei 2018 23:20)

Dan zal u eens met gemeenteraadsleden moeten gaan praten en ook vb met toeristische diensten.
Kijk eens naar Venetië - Barcelona - Majorca die voeren dezelfde regels in - en dan spreek ik nog niet over luchtbnb enz.
Logies zal onder hotelregels vallen. Vakantiewoning misschien nog iets anders. Bedoeling zal zijn dat men bewoond.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Administratief recht”