condensatie

dubbelglas
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

condensatie

#1 , 19 jan 2018 09:40

We hebben sinds twee maanden een nieuwe huurden in ons appartement.Hij heeft voor het ondertekenen van het contract alles gezien, de kans gehad om met de vorige huurster te praten . Hij heeft gezien dat alles , vloer, keuken, badkamer, wc, elektriciteit vernieuwd waren, intacte droge muren.Hij wist dat de vensters dubbel aluminium glas hadden, maar dat die niet vernieuwd waren.
Hij heeft een plaatsbeschrijving ondertekend.Hij wilde direct het contract ondertekenen, zelfs nadat we gezegd hadden dat hij er eerst nog eens rustig mocht over nadenken.Alles was voor hem perfect.

Nu heeft hij ons via mail al verschillende keren fouten doorgestuurd.
De eerste keer over tocht aan de vensters.Mijn man is ter plaatse gegaan om nog extra de randen te bekijken en heeft nog een laagje siliconen tussen het venstertablet en het frame van de vensters aangebracht, alsook een extra strip om het sluiten van het schuifraam te verbeteren.Wederom zei hij dat alles perfect was.( mijn was had er wel op gewezen dat ventilatie noodzakelijk blijft.
Wij hebben hem op de noodzaak van verluchten , ventileren door geregeld ramen open te zetten gesproken , omdat de dubbele beglazing niet vernieuwd is, maar geen fouten vertoont.Ze heeft uiteraard ook nog geen ingebouwde ventilatie.

Daarna klaagt hij over geluidshinder van de straat .Het appartement bevindt zich op de zesde verdieping, en dat wist hij ook bij ondertekening.Hij klaagt dat de bussen een stopplaats in de buurt hebben, enz...Die stopplaats ligt er al jaren en de geluidshinder hiervan op een zesde verdiep??
Hij kende ook al de omgeving en het gebouw , en daarom precies was hij zo gedreven om ons appartement te kunnen huren zei hij.

Nu stuurt hij foto's door van condensatie op alle ramen aan de binnenkant.Groot probleem, want zijn gordijnen worden nat.Hij begint ondertussen meer te klagen van tocht, van verwarmingsproblemen, condensatie enz......

Hiervoor hadden we twee jaar een andere huurster die op mail bevestigt heeft dat ze tijdens die twee jaar nooit ergens last gehad heeft van condensatie of verwarmingsproblemen.Als ze vertrok na twee was er ook nergens een spoor van vocht op de muren of op de vensters, vloer in het ganse appartement. De nieuwe huurder haalt nu reeds, na anderhalve maand allerlei problemen naar boven.
Wij zitten erg verveeld met de mails die steeds scherper worden van intonatie.We zijn zelfs al bereid om nieuwe ramen te plaatsen, alhoewel er volgens ons geen enkel gebrek te zien is.Anders had de vorige mevrouw dat wel aangekaart, omdat die zeer stipt was.
We hebben de huurder laten weten dat we voor het plaatsen van die nieuwe ramen wel een tijdspanne van een jaar tellen.( vooronderzoek, een drukke job,etc).Nu begint hij al te spreken over dat hij wel mensen kent, waarom dat allemaal een jaar moet duren, enfin erg opdringerig te worden .Wat moeten we hiermee? Zijn we verplicht om die nieuwe ramen te plaatsen, kan hij ons dwingen om dat dan dadelijk te doen of hebben we dan inderdaad de tijd om eerst grondig alle prijzen te vergelijken om de juiste firma te kiezen ,want ook dit is blijkbaar een moeilijke keuze om het correcte bedrijf met fatsoenlijke afwerking te vinden.Bedankt alvast voor uw info.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#2 , 19 jan 2018 10:02

Wat is eigenlijk je concrete vraag ?
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

mava105
Berichten: 22258
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 19 jan 2018 11:27

Waarschijnlijk niet verluchten. Of hun natte was binnenshuis drogen. Dagelijks moeten de ramen zeker 1 uur opengezet worden of gekanteld.
Dubbel glas of automatische verluchting is geen verplichting.

Reclame

dubbelglas
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 19 jan 2018 11:48

Hij blijft beweren dat het een isolatieprobleem is.Heeft hij gelijk?

denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#5 , 19 jan 2018 12:10

Het is een verluchtings probleem, zelfs misschien teveel geïsoleerd !

Als dit nu enkel of dubbel glas is condens krijg je altijd als er geen ventilatie is, bij dubbelglas zou dit zeer miniem mogen zijn .

Bewijs van condensatie is een glas bier op een zomerse dag die volledig nat word aan de buiten kant, zit je in een lichte wind zal dit ook niet zien, dit leer men in het 6 de leerjaar.
Vroeger zag men in de etalages in de winter maanden gewone kleine ventilatoren die op de vensters blaasden, en de ramen hadden geen condens.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

j.demoor
Berichten: 10360

#6 , 19 jan 2018 13:33

“Art.1730.§ 1. De partijen zijn verplicht een omstandige plaatsbeschrijving op te stellen, op tegenspraak en voor gezamenlijke rekening. Deze plaatsbeschrijving wordt opgesteld ofwel tijdens de periode dat de ruimtes onbewoond zijn, ofwel tijdens de eerste maand van bewoning. Hij wordt gevoegd bij de geschreven huurovereenkomst in de zin van artikel 1bis van boek III, titel VIII, hoofdstuk II, afdeling 2 en zal eveneens onderworpen zijn aan de registratie.”(Burgerlijk Wetboek).

Onderzoek of deze bepaling correct in acht genomen is en zo ja verwijs uw huurder daarnaar.

“Art.2.Staat van het gehuurde goed. § 1. Het gehuurde goed moet beantwoorden aan de elementaire vereisten van veiligheid, gezondheid en bewoonbaarheid. Onverminderd de normen betreffende de woningen, opgesteld door de Gewesten bij het uitoefenen van hun bevoegdheden, moet het verhuurde goed beantwoorden aan de elementaire vereisten van veiligheid, gezondheid en bewoonbaarheid. Deze voorwaarde wordt beoordeeld door te verwijzen naar de staat van het verhuurde goed op het moment dat de huurder ervan in het genot treedt .;Of deze voorwaarde is vervuld wordt beoordeeld aan de hand van de staat van het goed op het ogenblik dat de huurder in het genot ervan treedt. De Koning stelt de voorwaarden vast waaraan ten minste voldaan moet zijn opdat het gehuurde goed beantwoordt aan de vereisten bepaald in het eerste lid. De in het vorige lid beoogde minimumvoorwaarden zijn van dwingend recht en moeten bij de huurovereenkomst worden gevoegd. Indien de door de vorige leden voorgeschreven voorwaarden nier zijn vervuld, heeft de huurder de keuze of wel de uitvoering te eisen van de werken die noodzakelijk zijn om het gehuurde goed in overeenstemming te brengen met de vereisten van het eerste lid, ofwel de ontbinding van de huurovereenkomst te vragen met schadevergoeding. In afwachting van de uitvoering van de werken, kan de rechter een vermindering van de huurprijs toestaan § 2. Met toepassing van de artikelen 1720, 1754 en 1755 van het Burgerlijk Wetboek op de huurovereenkomsten geregeld door deze afdeling, is de verhuurder verplicht tot alle herstellingen, andere dan de huurherstellingen. Deze herstellingen andere dan de huurherstellingen kunnen door de Koning worden gedefinieerd, bij een koninklijk besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad. Deze bepalingen hebben een dwingend karakter en zullen uitwerking hebben voor de huurovereenkomsten die ondertekend worden na de inwerkingtreding van dit artikel.”(Woninghuurwet 20 februari 1991)

8 JULI 1997. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden waaraan ten minste voldaan moet zijn wil een onroerend goed dat wordt verhuurd als hoofdverblijfplaats in overeenstemming zijn met de elementaire vereisten inzake veiligheid, gezondheid en bewoonbaarheid.

De klachten van de huurder hebben geen betrekking op voornoemd art.2 en het erbij horend K.B. 8 juli 1997.Deel uw huurder mee dat u in dit geval geen gevolg kan geven aan die klachten.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Oude Belg
Berichten: 3192

#7 , 19 jan 2018 14:23

Zijn we verplicht om die nieuwe ramen te plaatsen, kan hij ons dwingen om dat dan dadelijk te doen of hebben we dan inderdaad de tijd om eerst grondig alle prijzen te vergelijken om de juiste firma te kiezen ,want ook dit is blijkbaar een moeilijke keuze om het correcte bedrijf met fatsoenlijke afwerking te vinden.Bedankt alvast voor uw info.
U bent uiteraard niet verplicht nieuwe ramen te plaatsen omdat uw huurder dat wil. De andere vragen kunnen dan ook niet beantwoord worden.

https://justitie.belgium.be/nl/publicat ... 4de_editie
Waarom geen aangetekende zending als dat nodig is? "Ik heb geappt, gebeld, gezegd, gemaild, facegeboekt, met krijt op het voetpad geschreven.... " Neem pen en papier en schrijf!

mbbs1024
Berichten: 474

#8 , 19 jan 2018 17:28

Als Uw huurder niet verlucht, is het normaal dat er condensatie ontstaat.
Bij mijn weten zijn ramen met verluchtingsroosters niet verplicht, en moet U dus ook geen nieuwe ramen plaatsen omdat Uw huurder het vertikt om te verluchten.
U hebt hem bovendien bij het dichtkitten van de ramen ook nog eens uitvoerig gewezen op het belang van een goede verluchting.

Terug naar “Huren”