Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Palfiero
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Onroerend goed (gronden)

#1 , 10 maand 5 dagen geleden (14 jan 2018 23:43)

Circa 14 jaar geleden ( 2004 ) kregen wij nota van onze gemeente dat ons achterliggend perceel werd onteigend. Wij zijn dit gaan uitzoeken en hebben een recht zaak aangespannen ,deze zaak wonnen wij omdat de onteigening niet over een openbaar nut ging maar een commerciele aangelegenheid (prive project)

In ca2010 besloot de gemeente de onteigening weer aan te vechten en dit verloren ze alweer.

Ergens in 2015 heeft een andere project ontwikkelaar de rechten over gekocht van de vorige project ontwikkelaar en de Bijzonder Plan voor Aanleg BPA plan gewijzigd zodat ons gronden niet werden onteigend.

Nu wij 14 jaar verder zijn hebben we nooti gebruik kunnen maken van onze achter tuin want er zat een onteigening procedure plaats vinden. Dit is niet gebeurd en wij hebben daar schade aangeleden omdat wij niets mochten doen op onze eigen grond (wij kregen geen vergunning voor een garage of tuinhuis etc....)

Wij willen de gemeente aansprakelijk stellen voor nalatigheid ( dat mogen wij)

Mijn vraag is : wanneer verstrijkt de termijn om een klacht bij een gemeente neerteleggen , ik bedoel "verjaard "

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Administratief recht”