Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Basil2018
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Eenmanszaak

#1 , 1 maand 1 week geleden (10 jan 2018 14:09)

Beste, vorige maand startte we een eenmanszaak. om de kosten te drukken doe ik momenteel de enkelvoudige boekhouding zelf (aankoopboek, verkoopboek, liquiditeiten). Ik heb hierbij een vraag mbt de aankoop van voorraden. Om de fiscale winst te bepalen in een enkelvoudige boekhouding hoe worden voorraden hier verwerkt. Maw hoe wordt de fiscale winst bepaald over het afgelopen kwartaal? is dit simpelweg het saldo van het verkoopboek minus het saldo van het aankoopboek of wordt de aankoopfactuur van de voorraden niet onmiddellijk volledig door de kosten gehaald. Bij de opstart werden wel wat voorraden aangekocht die uiteraard in het aankoopboek werden opgenomen, maar daar staan nog geen verkopen tegenover waardoor de winst aanzienlijk negatief wordt bij het simpelweg verrekenen van het aankoop- en verkoopboek. Bedankt voor jullie input


Terug naar “Stel een vraag”