Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
HeAh
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Scheiding

#1 , 1 maand 2 weken geleden (08 jan 2018 11:52)

Beste,
Ik heb in 5 maanden geleden aan mijn man laten weten dat ik wil scheiden. We zijn ondertussen ook al naar een advocaat (die alsnog ook een vriend is) geweest voor een EOT, maar toen begon het allemaal...hij vertelde ons dat één van ons ergens anders moet gedomicilieerd zijn voor hij een aanvraag tot scheiding kan indienen. Na een hele discussie zijn we overeen gekomen dat ik met de kinderen in het huis (samen gekocht) te blijven wonen en dat hij zou verhuizen en zo verblijft hij tot heden bij zijn zus maar nog nergens gedomicilieerd. Ondertussen zijn we een goeie 3/4 maand ver en ik zie daar geen vooruitgang in. Ik heb ook tot heden mijn best gedaan om redelijk te blijven wat de inboedel en de regeling van de kindjes betreft want hij werkt 31/38 maar is part-time zelfstandig in bijberoep dus veel tijd om voor de kindjes te zorgen heeft hij niet terwijl ik dit wel kan want ik heb mijn werkuren zo geschikt dat IK voor ze kan zorgen om hun zo meer stabiliteit te geven. Daarom dat ik de hypotheek van ons huis ook alleen betaal omdat de kindjes dan weinig verandering zullen merken. Wettelijk heb ik recht tussen 3-5 jaar om zijn deel over te kopen...maar zoals ik eerder zei...we zijn al 3 maanden verder en nog altijd geen nieuwe domicilie.
Ik zou liefst mijn kinderen zoveel mogelijk bij me hebben omdat ik er ook in ons huwelijk grotendeels alleen voor stond wat de zorgen voor de kinderen betreft en dit wegens tijdsgebrek van zijn kant. De advocaat zei dat indien we met EOO willen scheiden dat het co-ouderschap zou zijn, is het zo? Dus als ik hem procedeer, is er een kans dat de rechter kijkt naar wie het meest stabiele leven kan bieden aan de kinderen? ik neem zijn rechten als papa niet weg, en wil hem graag zijn bezoekrechten geven want uiteindelijk is hij hun papa.

Wat mij het MEEST frustreert is dat zijn domicilie-verandering precies zijn houvast geworden is en ik wil zo snel mogelijk uit die situatie.


Is er iemand die mij enkele tips kan geven?


Alvast bedankt.

Gr
B


Terug naar “Stel een vraag”