vriendin is weg met kind

Bram09
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

vriendin is weg met kind

#1 , 12 dec 2017 11:23

Ik ben vorige week overvallen met het feit dat mijn vriendin er vandoor is met ons kind. Ze heeft de huurovereenkomst reeds langer achter mijn rug opgezegd en zelf reeds een nieuwe woonst voor zichzelf en ons kind geregeld. Nu sta ik voor de feiten en die zijn dat ik 20 dagen de tijd heb om uit "ons" vorige huis te verhuizen. Daar het huurcontact opgemaakt was op haar naam heb ik dan recht om dit aan te vechten? Alsook kreeg ik een brief met daarin de aanvraag tot adreswijziging van een minderjarige. ik ben nu volop op zoek naar een nieuwe woonst en stelde reeds voor om een week week regeling uit te werken. Nu wil zij daar niet mee akkoord gaan en heb ik een advocaat hiervoor ingeschakeld ik heb melding van de feiten gedaan bij de politie maar die vertelde me dat ik geen vaststelling van de feiten via hen kan bekomen dit kan blijkbaar enkel via een gerechtsdeurwaarder en zou mij 500€ kosten. Ik had gehoopt een blij gezinnetje te vormen en heb nooit geanticipeerd op dit scenario, alle emotie opzij zijn er mensen die ervaring hebben in een gelijksoortige situatie. Of mensen die mij hierin kunnen adviseren wat de volgende stappen zijn die ik best kan ondernemen indien ik toch een week week regeling wens te bekomen? Alvast bedankt... :cry:

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Gebruiker21
Berichten: 10787
Juridisch actief: Nee

#2 , 12 dec 2017 15:55

Wat de huur betreft: als het huurcontract enkel op haar naam stond, kan zij dit ook opzeggen. Als jij daar gedomicilieerd bent, kan men jou echter niet zomaar van de éne op de andere dag op straat zetten. Als jij niet weg bent binnen 20 dagen (en je bent daar gedcomicilieerd) zal de verhuurder naar de vrederechter moeten stappen die dan zal beslissen wat er moet gebeuren. Als je de situatie uitlegt, kan de vrederechter bijvoorbeeld beslissen dat je er nog een maand langer mag wonen, mits betaling van een maand huishuur, om maar iets te zeggen.

Heb je trouwens de verhuurder al gecontacteerd? Mogelijk is deze laatste bereid om de woning aan jou te verhuren, zodat je niet hoeft te verhuizen.

Wat de week-week regeling betreft (ik ga er even van uit dat jij de wettelijke vader bent): als jij en de mama van het kind er niet uit komen, zal ook dit via de rechtbank moeten geregeld worden. In dat geval neem je best een advocaat, gespecialiseerd in dit soort dingen, onder de arm.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Franciscus
Berichten: 38607

#3 , 12 dec 2017 23:37

U weigert om het kind van adres te laten veranderen. Meldt ook aan gemeente dat kind niet mag overgeschreven worden ( zonder vonnis).
Beide ouders hebben co-ouderschap zowel gezag als verblijf.

Reclame

Oude Belg
Berichten: 3192

#4 , 13 dec 2017 11:45

U hebt, neem ik aan, het kind toch erkend?
Waarom geen aangetekende zending als dat nodig is? "Ik heb geappt, gebeld, gezegd, gemaild, facegeboekt, met krijt op het voetpad geschreven.... " Neem pen en papier en schrijf!

Terug naar “Echtscheiding”