Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Danson
Topic Starter
Berichten: 2

Werkkapitaal syndicus

#1 , 4 jaar 5 maand geleden (23 jul 2013 13:59)

Wij zijn eigenaar van een appartement en sinds kort hebben wij een nieuwe syndicus aangesteld. Deze vraagt nu aan iedere eigenaar 150€ als eenmalig werkkapitaal, is dit wettelijk? Het is onze 3de syndicus en die 2 vorige hebben dit nooit gevraagd!


Casis
Berichten: 54

#2 , 4 jaar 5 maand geleden (23 jul 2013 14:24)

- Syndicus 2 zou een overdracht moeten gedaan hebben van de boekhouding naar syndicus 3. Blijkt uit deze boekhouding dat er er idd geen werkkaptiaal meer is?

- Elk contract met een syndicus dat ik tot op heden heb gezien maakt vermelding van een minimaal werkkapitaal! Het is maar logisch ook dat syndicus niet bij elk klein bedrag dat betaald moet worden eerst naar alle eigenaars moet gaan om geld te krijgen. Uiteraard dien hij over dit bedrag bij de jaarlijkse afrekening verantwoording af te leggen.

Terug naar “Archief”