uitspraak tot uit huis zetten huurder berust op fout oordeel vrederechter

jleunissen
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

uitspraak tot uit huis zetten huurder berust op fout oordeel vrederechter

#1 , 21 jan 2020 23:37

onze verhuurder heeft bij t vredegerecht een rechtzaak tegen ons als verhuurder aangespannen om zijn opzeg van gehuurd pand geldig verklaart te verklaren. hij wil ons uit het huurhuis zetten omdat hij de woning leeg wil verkopen, de rechter heeft geoordeeld dat de opzeg niet geldig verlopen is maar heeft het contract toch verbroken omdat hij per vergissing oordeelde dat er een huur achterstand zou zijn. hierdoor moeten we op 1 februari 2020 uit huis zijn anders mag huurbaas ons uitdrijven met alle middellen die de wet voorziet. onze advocaat heeft hoger beroep aangetekend maar deze word pas op 21 februari behandeld. huurbaas heeft desondanks toch t vonnis laten betekenen ook al weet hij dat de uitspraak op misverstand berust. tot op heden hebben wij nog geen andere woning gevonden maar wij vrezen dat hij ons toch per 1 februari uit huis wil zetten. hierdoor raakt ons gezin met 3 kinderen dus onterecht dakloos met alle gevolgen van dien......verhuurder weet zelf heel goed dat het vonnis niet klopt maar wil hoger beroep niet afwachten omdat het contract eigenlijk loopt tot mei 2021 zoals rechter ook al oordeelde en hij ons dus er dan niet meer voor die tijd zomaar uit kan zetten omdat hij dan opzeg en vergoeding aan ons zou moeten betalen. wat hij natuurlijk niet van plan is....
door het feit dat vrederechter een grote fout heeft gemaakt en doordat vonnis bij vooraad uitvoerbaar heeft verklaart zal huurbaas hiervan profiteren en ons er dus onterecht uit zetten. dat vonnis in hoger beroep dan nietig word verklaard zal ons niet helpen want de schade voor ons is dan al geleden.......

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Thomas Morus
Berichten: 5936
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#2 , 21 jan 2020 23:47

En die verhuurder heeft die achterstand niet moeten aantonen?
Toch ongeloofwaardig...
Van wanneer dateert het vonnis?
Wat heeft uw advocaat aangeraden om te doen?
WIJSHEID IS EEN VERHEFFENDE VORM VAN INTELLIGENTIE

Ghentian
Berichten: 859
Juridisch actief: Ja

#3 , 21 jan 2020 23:51

Ik weet niet goed wat uw vraag is, maar het uitvoeren van een vonnis waartegen beroep is aangetekend is inderdaad mogelijk als het vonnis niet uitdrukkelijk voorlopig onuitvoerbaar is verklaard. Het uitvoeren geschiedt echter op volledig risico van die partij. Als het vonnis hervormd wordt, kan u uw schade verhalen op de verhuurder.

Ook al is een opzeg nietig, de wilsuiting om de overeenkomst te beëindigen kan niet worden ontkend. Ook in beroep zal de huurovereenkomst ten einde lopen, weliswaar met de nodige vergoedingen indien de zaken zo zijn als u deze voorstelt.
Een blote eigenaar heeft geen vruchtgebruik; een naakte eigenaar geen kleren.

Reclame

mava105
Berichten: 22272
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 22 jan 2020 09:10

onze verhuurder heeft bij t vredegerecht een rechtzaak tegen ons als verhuurder aangespannen
Wat is TS nu in deze? Huurder of verhuurder

bosprocureur
Berichten: 6858

#5 , 22 jan 2020 09:23

iets verder schrijft TS
" hij wil ons uit het huurhuis zetten omdat hij de woning leeg wil verkopen, de rechter heeft geoordeeld dat de opzeg niet geldig verlopen is maar heeft het contract toch verbroken omdat hij per vergissing oordeelde dat er een huur achterstand zou zijn. hierdoor moeten we op 1 februari 2020 uit huis zijn anders mag huurbaas ons uitdrijven met alle middellen die de wet voorziet"


dar maak ik uit op dat TS het huis huurt.

jleunissen
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#6 , 27 jan 2020 00:17

wij zijn inderdaad huurder. het zou toch te gek zijn als hij ons gewoon uit huis kan zetten op 1 februari. dit terwijl er nooit huur achterstand is geweest. hij is in rechtzaak gegaan omdat hij zijn opzeg als wettig wilde laten verklaren door een rechter. de rechter heeft in t vonnis geoordeeld dat de opzeg niet wettig was en dat t contract niet door verhuurder kan worden opgezegd . tenzij hij 6 maand vantevoren opzegt en ons enkele maanden een vergoeding zou geven...maar daar trekt verhuurder natuurlijk niet zo aan..... het zou dan ook onterecht zijn als in hoger beroep het vonnis dan toch zouden ontbinden. gebaseert op feit dat hij het huurhuis leeg ( wat volgens de wet zomaar kan) zou willen verkopen. hij wil er immers niet zelf in gaan wonen nog familie of grote verbouwings werkzaamheden zijn hier niet ter sprake.

WizardGandalf
Berichten: 358
Juridisch actief: Ja

#7 , 27 jan 2020 10:24

...maar heeft het contract toch verbroken omdat hij per vergissing oordeelde dat er een huur achterstand zou zijn.
Waarom heb je op dat moment de rechter niet meegedeeld dat er GEEN huurachterstand is en je dit kan bewijzen (dat je dus bewijzen had van tijdige betalingen van de huur)? Was jij (of uw advocaat) niet op de zitting?
注意してください フォーラムの情報は信頼できません
------ Wizard Gandalf ------
注意してください フォーラムの情報は信頼できません

jleunissen
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#8 , 27 jan 2020 11:29

tijdends de rechtzitting is de rechter medegeeld dat er geen huur achterstand was/is.
zowel door de huurder als de verhuurder. beide advocaten hebben dit ook op rechtzaak bevestigd. dus eigenlijk is de rechter wel degelijk op de hoogte ervan dat geen achterstand in de huur zou zijn.
dus was het een complete verassing toen in het eindvonnis de rechter oordeelde tot ontbinding vanwege huur achterstand. hoe de rechter aan zijn vermeende huurachterstand komt weten we dus niet maar het vonnis berust op een gerechterlijke misstap.

Terug naar “Huren”