uit huis gezet

Forumregels
Tips om snel goede antwoorden te krijgen


- Geef in het onderwerp duidelijk aan waarover het gaat
- Wees beknopt (hoe meer tekst, hoe minder groot de kans dat het gelezen wordt)
- Wees volledig (zaken achterhouden zorgt ervoor dat er onmogelijk juist geadviseerd kan worden)
- Let op grammatica en spelling
kevinvekemans
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

uit huis gezet

#1 , 5 dagen 17 uur geleden (07 nov 2019 22:12)

Mijn vraag gaat over mijn broer. Hij is uit zijn huis gezet en van de aardbol verdwenen maar laat wel zijn dochter in de steek.
het probleem is dat al de spullen zijn opgeslagen in het stadsmagazijn. Ook die van zijn dochter, kleren schoolspullen enz.
De schoolspullen hebben we kunnen gaan afhalen omdat de gerechtsdeurwaarder een attest naar het stadsmagazijn heeft gestuurd dat de
dochter het samen met de grootvader omdat ze de grootvader een volmacht hebben gegeven. Maar omdat ze ook kleren nodig heeft dachten we kunnen we de persoonlijke spullen van de dochter ook meekrijgen. Maar dat ging niet want het attest was enkel voor de schoolspullen zeiden ze op het stadsmagazijn en kunnen die enkel verkrijgen als mijn broer ze komt halen of met een attest van de deurwaarder. Aangezien we mijn broer niet vinden was de oplossing de deurwaarder, maar die zegt we hebben dat attest voor de schoolspullen gegeven maar voor de rest moet je met het stadsmagazijn regelen onze job is gedaan wij komen er niet meer tussen. Op het stadsmagazijn kunnen ze die enkel meegeven aan de uithuisgezettene wat ook begrijpelijk is. Want ze zeggen dat als ze dit meegeven aan mij dat mijn verdwenen broer toch opduikt dat die een klacht zou kunnen indienen tegen het stadsmagazijn en dat is niet de bedoeling want de mensen daar proberen echt een oplossing te zoeken.
Dus mijn vraag is hoe kan ik de spullen van de dochter gaan afhalen, is er een procedure voor of zo die ik kan opstarten?
alvast bedankt

Inazuma
Berichten: 5191
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#2 , 5 dagen 17 uur geleden (07 nov 2019 22:52)

Ga langs burgemeester
Geen garantie, wel snelste weg om iets geregeld te krijgen

Procedure ...
Je bent geen belanghebbende partij.
Dochter wel, maar minderjarig en jij bent geen voogd ... dat is je broer.

Die dingen zijn vermoedelijk niet in beslag genomen -wegens niet beslagbare goederen- maar in bewaring.
https://www.gerechtsdeurwaarders.be/nie ... e-goederen

Je kan dus vermoedelijk geen revindicatie-procedure starten (lang, duur, complex, en trouwens ook geen garantie) om de spullen terug te krijgen.
Als dat al zou kunnen, heb je NU meteen de bewijzen van eigendom nodig om de procedure te kunnen starten, en die heb je ook niet ...
https://www.elfri.be/rechtspraak/revind ... agvaarding

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”