huis gekocht met huurders

PaulinaB
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

huis gekocht met huurders

#1 , 07 sep 2019 14:35

Hallo, we hebben een huis gekocht, volgens afspraken onze woning ging vrij zijn van huurders, en toch afspraken werden niet nageleefd, compromis was op 4 juni getekend, akte was verlijden op 26 augustus, ondertussen op 7 augustus ben ik naar registratiekantoor gegaan om te vragen of de huurcontract geregistreerd is, en was niet geregistreerd, we hebben op 27 augustus een opzeg gedaan van 3 maanden. Gisteren 06.09 we hebben brief ontvangen van huurders dat ze hebben contract laten registreren in augustus 2019, ze wonen daar vanaf september 2015 volgens mij dat is veel te laat. We weten niet wat we moeten verder doen? Kan iemand ons helpen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
bosprocureur
Berichten: 5134

#2 , 07 sep 2019 15:32

Als u correct de opzeg voor eigen bewoning heeft gedaan, dan heeft een latere registratie hierop m.i. geen invloed meer. De huurders zijn dus te laat, niet omdat de registratie niet in 2015 is gebeurd, maar omdat ze pas na uw opzeg tot registratie zijn overgegaan.

Marcus Aurelius
Berichten: 1915
Juridisch actief: Nee

#3 , 07 sep 2019 15:39

------------------------------------------------------------------------
wat baat kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil.

Reclame

Freshprince
Berichten: 474
Juridisch actief: Ja

#4 , 07 sep 2019 15:41

U moet nagaan wanneer de registratie werd gedaan: voor of na de vervreemding (het verlijden van de authentieke akte).

Ervoor: het contract had WEL vaste dagtekening voor de vervreemding. Normale opzegtermijnen gelden dan (zes maand voor eigen bewoning).

Erna: het contract had GEEN vaste dagtekening voor de vervreemding (tenzij door overlijden of opname hoofdinhoud in een authentieke akte) . U kon inderdaad versoepeld opzeggen (drie maanden voor eigen bewoning). Art. 9 Woninghuurwet.
Raadpleeg voor belangrijke juridische beslissingen altijd een advocaat (met specialisatie in desbetreffende materie) of bevoegde instantie, niet enkel een forum!

Terug naar “Kopen”