Verduidelijking graag kosten en lasten huurder/verhuurder

Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
R.D.
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Verduidelijking graag kosten en lasten huurder/verhuurder

#1 , 3 weken 5 dagen geleden (22 aug 2019 04:48)

Hello,

Dit par. is uit standard huurcontract Vlaams gewest voor de nieuwe wetgeving van 2019, het vet gedrukt wat moet ik hieruit juridisch concluderen dat de kosten gelijk verdeeld (evenredig deel) worden onder huurder en verhuurder....ik vind dit een verwarrende term/regel daar mijn makelaar die mij dit contract geleverd heeft verteld "kosten zijn voor huurder", dit is ook bevestigd door Vlaamse overheidsdienst....graag een duidelijk geformuleerd advies wat juist deze regel inhoud...dank!

5. GEMEENSCHAPPELIJKE KOSTEN – PRIVÉ-VERBRUIK – FINANCIERING

De gemeenschappelijke kosten van het gebouw waarin het verhuurde goed zich zou bevinden, door de huurder verschuldigd ten belope van zijn evenredig deel, omvatten de kosten voor verbruik van water, gas, elektriciteit, verwarming, het loon en de kosten van de eventuele conciërges, de vergoeding van de syndicus (of de eventuele rentmeester, bij gebrek aan een syndicus), evenals alle kosten van onderhoud en kleine reparaties, met inbegrip van die welke betrekking hebben op de liften en de technische uitrustingen.

Ghentian
Berichten: 487
Juridisch actief: Ja

#2 , 3 weken 5 dagen geleden (22 aug 2019 07:50)

Ik begrijp uw juridische conclusie niet.

Evenredig slaat op het aandeel van het gehuurde goed in de totale gemeenschappelijke kosten. Men spreekt immers over de kosten op niveau van het gebouw.

Evenredig wil overigens niet zeggen ‘gelijk verdeeld’.
Ik plaats hier een inspirerende zin die getuigt van mijn bijzondere intellect.

LennieK
Berichten: 965
Juridisch actief: Nee

#3 , 3 weken 5 dagen geleden (22 aug 2019 09:02)

in de nieuwe Vlaamse regelgeving is bepaald welk percentage van al die kosten (syndicus, onderhoud algemene delen, herstelkosten...) mag doorgerekend worden naar de huurder. Wellicht doelt men daar op.

Reclame


R.D.
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#5 , 3 weken 5 dagen geleden (22 aug 2019 10:52)

Beste Ghentian, dat is duidelijk geformuleerd....dank daarvoor ;-)

Terug naar “Stel een vraag”