Wat met betaling crèche per 01 juni bij chronische ziekte van kindje van 7 maanden?

Forumregels
Tips om snel goede antwoorden te krijgen


- Geef in het onderwerp duidelijk aan waarover het gaat
- Wees beknopt (hoe meer tekst, hoe minder groot de kans dat het gelezen wordt)
- Wees volledig (zaken achterhouden zorgt ervoor dat er onmogelijk juist geadviseerd kan worden)
- Let op grammatica en spelling
passieke
Topic Starter
Berichten: 26

Wat met betaling crèche per 01 juni bij chronische ziekte van kindje van 7 maanden?

#1 , 10 jun 2021 23:03

Door een immuniteitsstoornis (igA-CVID) is mijn kleinkind veelal ziek met koorts boven de 38 graden waardoor ze niet naar de crèche mag. De ouders zijn ten einde raad na dagen, weken rond bellen en mailen zonder enige hulp van buitenaf (bestaat quasi niet). Hun job komt in gevaar omdat er steeds iemand thuis moet blijven om op de baby te passen door haar chronische ziekte. De enige en dure optie die nu via een organisatie komt is thuisoppas aan 680,- euro per maand (slik). Daarbovenop vernemen we nu van de crèche dat ook het contract dient te worden verder betaald per 1 juni ongeacht te afwezigheid wegens ziekte, nog eens 500,- euro per maand (slik). Gewoon niet haalbaar met andere woorden...

De overheid beslist dat kinderen met 38 graden plus niet naar de crèche mogen. Mijn kleinkind heeft dan nog een chronische ziekte waar het nooit meer vanaf geraakt (met attest van de arts/specialist). Is dit allemaal zomaar mogelijk en heeft iemand hier meer ervaring in of gouden tips en informatie?

Met dank uit naam van mezelf en mijn dochter.
Als je steeds doet wat je graag doet, hoef je nooit te werken!

LeenW
Berichten: 10654

#2 , 10 jun 2021 23:40

Ik besef dat het heel hard is, maar de crèche moet zich in principe niets aantrekken van de gezondheidsproblemen van uw kleinkind. Zij hebben een contract en kunnen de uitvoering daarvan eisen. Probeer zeker of er niets in der minne te regelen valt, ik kan mij moeilijk voorstellen dat een crèche hier de volledige opzeg gaat eisen.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”