Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Rachelserf
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Klacht tegen Notaris

#1 , 4 dagen 5 uur geleden (13 feb 2018 16:45)

Onze notaris laat ons erfenisdossier aanmodderen, als sinds 21 jaar. We hebben reeds klacht ingediend bij de Kamer der Notarissen alsook bij de ombudsman. Telkens zegt de notaris dat ze nog niet verkoopt om kosten te besparen en omdat één van de erfgenamen deficitair is,maar intussen zitten we met een torenhoge factuur aan leegstandbelasting en zitten we met vervallen eigendommen. De Kamer en de ombudsman zijn dan gediend met het antwoord en daar staan wij daar terug, even ver als eerst. Mijn vraag is, kan ik via andere instanties klacht indien tegen de notaris. Kan ik hem voor de rechtbank trekken of kan ik klacht indienen bij het Europees Hof van de Mensenrechten in Straatsburg? Er is geen familieruzie. En ons andere huisje werd door een andere notaris wel reeds verkocht (ieder notaris heeft zijn eigen streek).


asperger
Berichten: 4727
Juridisch actief: Nee
Locatie: Sint-Martens-Latem

#2 , 4 dagen 4 uur geleden (13 feb 2018 17:12)

Het is de eigenaar die beslist wanneer verkocht moet worden, niet de notaris.
Tenzij u hier niet alle info geeft.
Wat is een deficitaire erfgenaam????
Niemand is nutteloos. Je kunt altijd nog dienen als slecht voorbeeld.

jef007
Berichten: 897

#3 , 4 dagen 4 uur geleden (13 feb 2018 17:37)

kan u geen andere notaris nemen?

Rachelserf
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 3 dagen 14 uur geleden (14 feb 2018 07:33)

Deficitair betekent failliet. En wij mogen niet verkopen, die notaris is aangesteld door de rechtbank. Een andere notaris nemen kost ons weer een jarenlange procedure.

mava105
Berichten: 14342
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#5 , 3 dagen 12 uur geleden (14 feb 2018 09:13)

Dien dan klacht in bij diezelfde rechtbank

Terug naar “Stel een vraag”