moeilijk testament

Katrien86
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

moeilijk testament

#1 , 7 maand 1 week geleden (14 sep 2018 23:28)

Hallo,

Mijn vader is 4 jaar geleden overleden, 11 maanden ziek geweest, en 18 jaar geleden hertrouwt met zijn vrouw, ik enig kind, zij heeft 2 kinderen uit eerder huwelijk, vader had 35 jaar eigen zaak eenmanszaak, stiefmoeder in het spel gekomen en na huwelijk alles in de gemeenschap gegooid.
Ik werkte ondertussen reeds 10 jaar voor vader, na nieuws zieke besloten zaak proberen over te nemen, tijdens ziekte bij notaris alles veranderd en gebouw terug uit de gemeenschap gehaald en omdat stiemoeder dit niet eerlijk vond is er een heel ingewikkeld testament opgesteld waar ik helemaal benadeeld in uitkom. ( ze heeft alle touwtjes in handen: mag eenzijdig verkopen, ik daar alle lasten van ki e.d., )
Na een jaar door al de ruzies besloten te stoppen met de zaak: tankstation/fietsenwinkel/gashandel
Ik had reeds een 40000€ investeringen gedaan, lening om stocks te vullen en kaskrediet, dus veel schulden, besloten pompen op automaat te zetten, dit is echter verlieslatend en wordt zwaarder en zwaarder, mijn schuldenput wordt enkel groter en groter, proberen babbelen met stiefmoeder, stond voor geen oplossingen open, enkel altijd geld, veel geld.
nu advocaat onder de arm genomen, maar lijkt allemaal niet zo serieus genomen te worden, duurt vreselijk lang en op een half jaar tijd is het enige wat er echt uit bus gekomen is dat ze haar vruchtgebruik in 1 keer uitgekocht wil, en ze wil daar absurd veel geld voor (vind dat er moet uitgegaan worden van mogelijke huurinkomsten) gerechtelijke weg kost wrs veel tijd en die tijd hebben we niet, als we falliet zouden gaan verliezen we onze privé want heb een eenmanszaak, ik heb ondertussen op dezelfde btw nummer een andere zaak opgestart die het wel goed doet maar niet om het andere recht te trekken...
Wij staan dus echt met onze rug tegen de muur en kunnen niet begrijpen dat dit zomaar kan... iemand hier gouden raad voor ons, want ik wordt er stilaan heel moedeloos van overal tegen muren op te lopen..alvast bedankt.
Stiefmoeder heeft voor de rest alles van gelden en vastgoed gekregen.
Mvg.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
wanton
Berichten: 8993
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 7 maand 6 dagen geleden (15 sep 2018 18:37)

Jij bent enig kind van uw vader, jij bent zijn enige erfgenaam terwijl zijn vrouw het vruchtgebruik heeft. Bij dit laatste huwelijk kan het niet dat vader alles in de gemeenschap brengt. Jij moet eisen dat zoveel als wettelijk kan (toch de helft) wat van uw vader was bij de start van dit huwelijk terug naar zijn vermogen gaat, zodat jij dit erft. Daar kan geen discussie over zijn. Een beetje advocaat slaagt erin dat te laten goedkeuren. De helft van de gemeenschap was ook van vader , en nu van u. Hij kon via testament slechts de helft aan zijn vrouw geven.

Zij wil uitkoop van het vruchtgebruik. Dat is in deze omstandigheden het beste om te doen. Maar dan aan de officiële barema's en reglementen. Deze tabellen worden bepaald op basis van de leeftijd. Zij moet bovendien 20 jaar ouder zijn dan jij.
Heeft de dienstdoende notaris u geen uitleg gegeven?
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

mava105
Berichten: 17203
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 7 maand 6 dagen geleden (15 sep 2018 20:17)

.
Heeft de dienstdoende notaris u geen uitleg gegeven?
Neem desnoods een eigen notaris.

Reclame

Terug naar “Erfrecht & Schenkingen”