Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
malek001
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

broer weigert het ouderlijke huis te verlaten

#1 , 9 maand 1 dag geleden (11 mar 2018 21:52)

Hallo,
mijn beide ouders zijn sinds 7 en 3 jaar overleden, en hebben een gebouw met twee woonst achtergelaten, waarvan één bewoond is door mijn broertje en zijn gezin, nu is het zo sinds het overlijden van onze vader 3 jaar geleden, zijn we allemaal naar de notaris geweest om te tekenen zodat beide woningen verkocht worden.
Nu wilt deze broertje niet weggaan van het huis, we hebben hem nu 3 jaar lang verzocht om een ander huis te gaan zoeken maar dat wilt hij niet, we hebben hem de kans gegeven om dat huis te kopen en dat weigert hij ook, we hebben hem een huurhuis aangeboden vaan 500 euro huur, maar dat vond hij veel te duur, intussen stapelen de schulden van het huis zich op zoals vb de onroerende belasting die al 3 jaar niet betaald werd, schulden van de ziekenhuizen enz.... maar deze worden allemaal door hem naar de notaris afgegeven,
deze broertje heeft al 23 jaar in deze huis gewoond zonder 1 cent aan huur te betalen, onderhoud het huis niet, waarbij het huis bijna in een vervalen staat terecht is gekomen?
Nu is mijn vraag welke optie heb ik om hem te dwingen het huis te verlaten.
Bij voorbaat dank

Franciscus
Berichten: 31936

#2 , 9 maand 1 dag geleden (11 mar 2018 23:04)

Openbare verkoop.
Niemand wordt verplicht in onverdeeldheid te blijven.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Erfrecht & Schenkingen”