Gerechterlijke verdeling nalatenschap

OPA-1985198819315381
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Gerechterlijke verdeling nalatenschap

#1 , 14 dec 2017 11:24

Mijn vader is 5 jaar geleden overleden. Mijn moeders is al vroeger gestorven. Ik heb de gerechertijke verdeling aangevraagd in 2013. Omdat mijn zuster in de gevangenis verblijft en er zeker van was dat ze zou dwarsliggen. Het is nu geleden van juni 2016 dat er een boedelbeschrijving is geweest. De boedelnotaris heeft toen foto’s van de inboedel genomen en zou daarmee naar de gevangenis gaan voor haar akkoord. Ik wacht nog altijd op een nieuwe afspraak. Vragen die ik aan mijn advocaat stel worden niet beantwoord. Alles zit vast, niemand zegt mij hoe het nu verder moet. Kan het zijn dat de boedelnotaris wacht om de verdeling af te handelen tot mijn zuster vrijkomt of is dat partijdig. Kan haar advocaat de zaken moedwillig vertragen? Is het normaal dat dit allemaal zo lang aansleept? Wat kan ik doen om de afhandeling te bespoedigen? Het huis van mijn ouders staat al 5 jaar te verkommeren.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
wanton
Berichten: 9891
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 15 dec 2017 17:23

Ik weet niet hoe dat zit met de rechten van een gevangene, maar normaal kan u de verkoop van de woning eisen.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Leyen
Berichten: 81

#3 , 30 dec 2017 01:16

Is er een "proces verbaal van opening der werkzaamheden" gebeurt bij de notaris aangesteld door de rechtbank ?
Sinds 2011 is een gerechterlijke verdeling vereffening gebonden aan termijnen. Bij de opening der werkzaamheden is dit een termijn van 2 maand, dan volgen er heden stricte termijnen. Duurtijd kan aanslepen door veel werk notaris.
Een gevangene persoon verliest in principe geen rechten, hetzij een persoon uit zijn rechten wordt gezet bij een procedure (zelden). Dan is er een bewindvoerder gekend.
Dan is er nog leegstand.
:idea:

Reclame

OPA-1985198819315381
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 02 jan 2018 09:50

Er is een “proces verbaal van opening van werkzaamheden “ gebeurd in 2013 bij de notaris aangesteld door de rechtbank. Alle gronden en het huis zijn geschat geweest en gemeten door landmeter. Ook voor de bouwgronden zijn de verkavelingsvergunningen gebeurd. Bij de eerste bijeenkomst heeft ze mij bij de ondertekening van het document ter opening van de werkzaamheden gezegd geen rekening te houden met de wettelijke termijnen. Wist ik veel wat dat betekende en mijn advocaat en notaris hebben daar geen uitleg bij gegeven wat dat betekende. Heb dat achteraf opgezocht en gezien dat dit sinds 2011 aangepast is. Wat kan ik doen op alsnog de termijnen te laten respecteren? Het enige wat er nog dient te gebeuren, denk ik, is alles in de openbare verkoop zetten. Ik vind het toch niet kunnen dat zowel mijn advocaat,die op geen enkele brief antwoord van mij, en de notaris mij in de steek laten.

Leyen
Berichten: 81

#5 , 31 mar 2018 00:57

Sinds 2011 stricte wettelijke voorwaarden qua termijnen. Dat advocaat dit niet opvolgt noch notaris lijkt zeer vreemd. Je kan bij de ordes een klacht neerleggen wegens inertie ea en bij dergelijke opmerking stelt er zich de vraag: Heeft de rechtbank van eerste aanleg deze aanstelling van notaris gedaan ? Normaal wel ? Rechtbank kan je ook verwittigen. Klachten kunnen bv later terug ingetrokken worden maar niet aan te raden helaas; er zal misschien wrevel ontstaan. Wisselen van notaris zal alles vertragen; dossierstudie enz. Je advocaat is hier de spil. Meester zoeken die gespecialiseerd is in familierecht is de boodschap. Uw advocaat is gebonden aan Uw zaak als een soort vertrouwenspersoon dwz dient correct uw zaak op te volgen cfr gevolg eed advocaat. Advocaat gewoon aanspreken en direct beslissen of het loopt alsnog uit met alle kosten vandien. Sinds 2011 lijkt er nochtans goede vooruitgang in dergelijke zaken.
:idea:

Terug naar “Erfrecht & Schenkingen”