Verdoken manier om kind te onterven

Inazuma
Berichten: 9773
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

Re: Verdoken manier om kind te onterven

#16 , 27 jun 2019 20:59

Op de historiek is goed te zien dat vader heel veel betaalde,winkels,restaurants,reizen,telenet,huur parking,kleding,kapper en ook geregeld geld afhaalde via de automaat.Het appartement is eigendom van de partner.Tevens verhuurt ze 2 winkelruimte's en 10 appartementen.
Je zal enkel de rechtstreekse overschrijvingen kunnen gebruiken.
Zonder enige garantie op succes

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Mathieu Rutten

#17 , 27 jun 2019 21:48

Inazuma, de personenbelasting is nog altijd geen Vlaamse, maar wel een Federale Aangelegenheid, net als de RSZ een federale aangelegenheid is.

josi
Topic Starter
Berichten: 551

#18 , 28 jun 2019 08:53

Dus ik zal blijkbaar niets kunnen inbrengen om een deel van dit bedrag terug te vorderen?

Reclame

Mathieu Rutten

#19 , 28 jun 2019 10:51

Het appartement is eigendom van de partner.

De allerbelangrijkste vraag in deze is was uw vader helder van geest?

Waarom heeft u het gevoel dat uw vader dit alles heeft gedaan om u niets achter te laten, want van onterven is er helemaal geen sprake?

Had hij een reden hiertoe?

Misschien allemaal punten om eens rustig over na te denken en zo een synthese te maken die u dan met uw advocaat kan bespreken.

Veel succes.

Groetjes,

Thieu Rutten

Inazuma
Berichten: 9773
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#20 , 28 jun 2019 16:41

Inazuma, de personenbelasting is nog altijd geen Vlaamse, maar wel een Federale Aangelegenheid, net als de RSZ een federale aangelegenheid is.
Erf- en schenkbelasting is geregionaliseerd.

Aangezien het gaat om stortingen van een intussen overleden persoon aan een derde, kan de Vlaamse belastingsdienst zeker wel geïnteresseerd zijn in de overgemaakte bedragen.
Zeker als dat om stortingen van 10.000en € gaat
Zij gaan daar hun aanzienlijke deel schenkbelasting op willen indien binnen 3 jaar voor overlijden gebeurd ...

Mathieu Rutten

#21 , 28 jun 2019 16:51

Je had het over loon en de TS liet ook uitschijnen dat de sociale zekerheid zou omzeild zijn. Vandaar mijn opmerking. Ik denk dat betrokkene best een goede advocaat raadpleegt die zowel gespecialiseerd is in schenkingen, registratierechten, erfrecht enz......Dit gaat het petje van dit juridisch forum te boven. Misschien toch nog eens mijn vorig antwoord lezen?

josi
Topic Starter
Berichten: 551

#22 , 29 jun 2019 10:21

Het appartement is eigendom van de partner.

De allerbelangrijkste vraag in deze is was uw vader helder van geest?Hij had voordien al een hersenbloeding gehad en was deels verlamd,zijn huisdokter is nog steeds de dokter van zijn partner.Ik heb deze dus niet gecontacteerd.Waarom is dit zo belangrijk?

Waarom heeft u het gevoel dat uw vader dit alles heeft gedaan om u niets achter te laten, want van onterven is er helemaal geen sprake? Omdat er steeds voor gezorgd is dat er op het einde van de maand bijna niets op zijn rekening overbleef en zijn vriendin niet wou dat ik nog contact had met hem.In haar brief van de advocaat staat dat ik geen contact meer met hem wou maar ik heb de duplicaten van mijn gsm operator opgevraagd en er is duidelijk te zien dat ik hem dikwijls gebeld heb en berichten heb gestuurd maar spijtig genoeg tevergeefs.Zelfs toen hij de laatste tijd in het rusthuis verbleef heeft ze opdracht gegeven om mij geen contact met hem te laten hebben,gsm bewijs dat ik rusthuis ook gebeld heb zo gauw ik wist dat hij daar verbleef.

Had hij een reden hiertoe?

Misschien allemaal punten om eens rustig over na te denken en zo een synthese te maken die u dan met uw advocaat kan bespreken.

Veel succes.

Groetjes,

Thieu Rutten

Mathieu Rutten

#23 , 29 jun 2019 11:45

Het is ontzettend belangrijk en zelfs van primordiaal belang om te weten of uw vader helder van geest was om uit te sluiten dat er misbruik van vertrouwen was of dat er misbruik werd gemaakt van de situatie. Maar dat zal uw advocaat zelf ook wel uitgevist hebben, of zou zich toch deze vraag moeten gesteld hebben.

Thieu Rutten.

josi
Topic Starter
Berichten: 551

#24 , 29 jun 2019 14:07

Dat heeft mijn advocaat me uiteraard gevraagd maar ik weet dit dus niet!Ik zal dan toch moeten proberen om een afspraak met de huisarts te maken maar betwijfel of dit niet onder beroepsgeheim gaat vallen.Ik heb zelfs geen weet van de oorzaak van zijn overlijden.

eylis
Berichten: 8840

#25 , 29 jun 2019 15:06

Een verklaring of een patiënt handelingsbekwaam is, wordt geschreven na een diagnoseprocedure die heel precies is. Eerst neemt de huisarts testen af volgens een bepaalde matrix. Met die resultaten (en aldus een vermoeden )wordt een neuropsychiater gevraagd om de meer genuanceerde testen te doen. Dan kan het objectieve diagnose gesteld worden dat een patient niet meer handelingsbekwaam is. als dat niet bij leven gebeurd is zal een dokter zich nooit uitspreken op basis van de mogelijke consultaties die hij met de patient heeft gehad. Hoogstens kan hij beamen dat de patient symptomen vertoonde van ouderdomsvergetelheid of zelfs alzheimer. Maar hij kan postmortem niet oordelen of dat dan ging om welke graad van onbekwaamheid.

artemis
Berichten: 3294

#26 , 29 jun 2019 17:33

Handelingsbekwaamheid is in sommige gevallen moeilijk vast te stellen met de gebruikelijke testen zoals bv de MMSE. Iemand die bv een beroerte heeft gehad en daar afasie aan overhoudt zal die test zeer slecht afleggen terwijl die volledig handelingsbekwaam kan zijn. Je moet dan als arts al heel veel tijd met de persoon gaan doorbrengen om er zicht op te krijgen, gewoon omdat die zich verbaal en textueel moeilijker kan uitdrukken. Geen enkele arts doet dat. Bovendien blijft het dan een subjectieve beoordeling.
Soit, vader is reeds overleden dus dat zijn vijgen na Pasen.

josi
Topic Starter
Berichten: 551

#27 , 29 jun 2019 21:11

Bedankt iedereen,zal er dan gewoon in berusten dat het zo is.

josi
Topic Starter
Berichten: 551

#28 , 17 jul 2019 15:30

Mijn excuses dat ik terug dit topic open maar ik ben te weten gekomen dat de vrouw in kwestie (partner van mijn vader) steeds gehuwd is gebleven tot in 2014,toen is haar echtgenoot overleden.Haar echtgenoot woonde ook in hetzelfde gebouw waar mijn vader en zij samen woonden en dat haar eigendom is.Zou dit iets aan de situatie kunnen veranderen?

Terug naar “Erfrecht & Schenkingen”