Voorrecht van boedelbeschrijving

Sansan
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Voorrecht van boedelbeschrijving

#1 , 5 maand 3 weken geleden (13 jun 2019 18:37)

Iets meer dan 3 maanden geleden is mijn vader overleden. Vanaf dag 1 problemen...zussen gaven aan te willen aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving en hebben dan, behalve veel ruzie maken, niets meer ondernomen. Gisteren bericht gekregen van hun notaris dat ze dit toch gaan doen en op 24 juni zullen gaan tekenen waarna de authentieke akte hiervoor wordt opgemaakt en dan zou de eigenlijke boedelbeschrijving beginnen. Onzinnig want er is geld genoeg maar zoals ze zelf aangeven is het belangrijker om het de familie zo lang mogelijk last te bezorgen.
Nu, volgens art 795BW moet de boedelbeschrijving gebeuren binnen de 3 maanden na het overlijden (dan zijn ze dus al te laat). Kunnen ze dan nog wel de boedelbeschrijving vragen want er is ook nog zoiets als de termijn van 30 jaar om te beslissen. Of is dit laatste alleen beslissen over aanvaarden en verwerpen en is dan de mogelijkheid tot boedelbeschrijving weggevallen?
En wat met alle kosten die ondertussen blijven oplopen want zo zitten ze natuurlijk ook aan onze nalatenschap?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.