huis goedkoop verkopen, problemen met erfgenamen?

gila1989
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

huis goedkoop verkopen, problemen met erfgenamen?

#1 , 5 maand 1 week geleden (13 aug 2019 19:17)

Mijn nonkel zou mij heel graag zijn huis willen verkopen aan een zeer voordelige prijs. De notaris wist ons te vertellen dat ik naast problemen met de fiscus (die ik eventueel met een pro fisco kan oplossen) ook problemen kan krijgen met de erfgenamen.
Klopt dit? Kunnen de erfgenamen de verkoop betwisten en mij hiervoor later laten opdraaien, aangezien zij hierdoor minder erfenis overhouden?
Zo ja, valt hier preventief iets aan te doen?

Alvast bedankt.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
wanton
Berichten: 9288
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 5 maand 1 week geleden (13 aug 2019 22:41)

Als uw nonkel geen reservataire erfgenamen heeft (= kinderen), verdeelt die zijn erfenis zoals hij wil. Het zijn enkel zij die hiertegen bezwaar kunnen maken.

Hoeveel u hem betaalt, is dan een zaak tussen u en uw nonkel. U zal wel registratierechten moeten betalen op de werkelijke waarde van die woning.

Wat ook zou kunnen : als uw oom veel te goedkoop verkoopt en hij komt ooit in de problemen om zijn rusthuis te betalen, zal men bij u aankloppen om bij te leggen.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Terug naar “Erfrecht & Schenkingen”