#3 , 24 sep 2015 11:17
Art.970.Het eigenhandig testament is niet geldig, indien het niet geheel met de hand van de erflater geschreven, gedagtekend en ondertekend is; het is aan geen andere formaliteiten onderworpen.”(Burgerlijk Wetboek).
Voorbeeld :
Ik ondergetekende JANSSEN Piet schenk bij mijn overlijden mijn beschikbaar deel van mijn nalatenschap aan JANSEN Frans,mijn kleinzoon,14 februari 2015.(handtekening)
U kan uw eigenhandig testament ook in bewaring geven aan een Notaris . Notarissen zijn verplicht in bewaring genomen eigenhandige testamenten...te laten registreren bij het Centraal register van testamenten (CRT) van de Koninklijke federatie van notarissen, tenzij de testator zich hiertegen verzet...Registratie houdt in dat de identiteit van de testator, de naam van de notaris en de datum van het testament genoteerd worden, niét de inhoud van het testament. Na het overlijden van de erflater kan iedereen, op voorlegging van een uittreksel van de overlijdensakte, navragen bij het CRT of er op diens naam een testament geregistreerd is.
Indien u dit testament niet in bewaring geeft aan een notaris,dan dient u zelf voor een veilige bewaring te zorgen.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/