Gebreken veranda

Staci
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Gebreken veranda

#1 , 3 maand 6 dagen geleden (20 mar 2019 16:26)

In 2016 lieten we een veranda plaatsen. Na oplevering bleek dat de veranda niet op de voorziene binnenmuur werd gezet maar wel op de 4 laagjes gevelsteen. Verder zitten er diepe krassen in het glas, werden profielen fout gezaagd, regent het binnen. We hebben een expert onder de arm genomen die ons vertelde dat deze veranda totaal niet volgens de regels van de kunst werd gezet en dat een veranda van dat gewicht zeker niet op een gevelsteen mag geplaatst worden. Gelukkig hebben we maar 10% van het aankoopbedrag betaald. Verschillende keren heb ik gemaild met de vraag om de gebreken te komen oplossen, telkens zonder antwoord. De firma heeft ons voor de rechtbank gedaagd wegens niet-betalen. Ondertussen hebben we dan op aanraden van onze expert een advocaat aangesteld. Nu werd er door de rechtbank een gerechtsdeskundige aangesteld om een installatievergadering te plannen. Deze vergadering was eergisteren. Tot onze grote verbazing was onze raadsman, de aannemer en zijn raadsman en de gerechtsdeskundige. Maar geen teken van onze expert. Dit wil zeggen dat wij totaal geen technischback-up hadden en dat de aannemer ons figuurlijk in ons blootje heeft gezet. Onze raadsman heeft ook zijn mond niet veel opengetrokken. Na de vergadering zei ik tegen onze raadsman dat het toch de bedoeling was dat onze expert ook ter plaatse was om ons wat back-up te bieden. Zegt onze raadsman doodleuk: maar de firma waar dat jullie expert voor werkt is in faling!!! Onze raadsman vond het blijkbaar niet nodig om ons hierover in te lichten zodat we een andere expert konden aanstellen. Wat we gisteren wel van onze raadsman gekregen hebben is een rekening van 1210€ voor de geleverde werken (niet dat hij veel gedaan heeft). Kunnen wij deze installatievergadering nietig laten verklaren omdat onze expert niet mee werd uitgenodigd?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 17590
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 3 maand 6 dagen geleden (20 mar 2019 20:03)

Dus jullie vragen een werknemer van een andere veranda firma om als expert te fungeren. Dat zal wel een negatief rapport geweest zijn over zijn concurrent. Een eigen expert aanstellen heeft voor de rechter totaal geen waarde. De rechter zal meer dan waarschijnlijk een eigen gerechtsdeskundige aanstellen, die totaal onafhankelijk is. Het was nite aan de rechter jullie expert uit te nodigen. Dat was jullie taak of deze van jullie raadsman.
Een installatievergadering is er om iedereen met iedereen te laten kennismaken en ieder zijn probleem te laten uitleggen. Een degelijke expert zal wel zien wat er gebeurd is met jullie veranda. En als hij ter plaatse komt kan je nog altijd iets zeggen.. Mogelijks zal aannemer er dan ook nog bijzijn. Je kan dan nog altijd zorgen voor iemand die van wanten weet, en weet waar de klepel hangt.

Reclame

Terug naar “Gebrekkige Producten”