Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
wendycastel
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

gerechtelijke intresten

#1 , 1 jaar 1 week geleden (09 okt 2017 09:19)

Heb een vonnis in hoger beroep ontvangen maar hier wordt niets vermeld over intresten, zijn deze dan niet van toepassing of moet ik hier toch nog rekening mee houden.

Vonnis:
Bevestigd het bestreden vonnis, met deze wijziging dat het bedrag waartoe ... en .... in hoofdsom veroordeeld worden, verminderd wordt tot...


normale wijze staat er dan nog bij meer de gerechtelijke intrest op hoofdsom, maar dit staat bij ons niet vermeld. Gezien deze procedure al 14 jaar aangesleept heeft zijn de "eventuele" intresten enorm hoog, Graag jullie reactie.

scorpioen
Berichten: 8009
Juridisch actief: Ja

#2 , 1 jaar 1 week geleden (09 okt 2017 11:43)

Op die hoofdsom, zoals in beroep verminderd, blijft de intrest verschuldigd zoals door de eerste rechter bepaald.
Ik begrijp dat enkel het bedrag van de hoofsom verminderd wordt, en het vonnis van de eerste rechter voor het overige bevestigd wordt, dus ook voor de intrest, die dan natuurlijk alleen maar verschuldigd is op het bedrag van de verminderde hoofdsom.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”