Dagvaarding

Maria015
Topic Starter
Berichten: 29
Juridisch actief: Nee

Dagvaarding

#1 , 01 dec 2016 17:29

Als men u dagvaard op een oud adres, is dat dan genoeg om verzet aan te tekenen en geldige redenen te hebben?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#2 , 01 dec 2016 18:18

Ik neem aan dat u bij verstek veroordeeld werd.
Als de dagvaarding niet op het juiste adres betekend werd, is de dagvaarding nietig. Als de dagvaarding u niet tijdig bereikt heeft, en hierdoor een vonnis bij verstek werd uitgesproken, zijn uw belangen geschaad en dient de vordering als niet toelaatbaar te worden afgewezen. Er is sprake van belangenschade als de partij die de exceptie opwerpt, door het verzuim of de onregelmatigheid haar rechten in het geding redelijkerwijze niet of niet volledig heeft kunnen laten gelden binnen de normale procesgang (Cass., 24 oktober 2014, C.12.0462.N).

Dit gezegd zijnde, bent u zeker dat de dagvaarding niet op het juiste adres betekend werd? Normaal vraagt de gerechtsdeurwaarder bij het rijksregister het adres op en wordt de dagvaarding op dit adres betekend. De informatie van het rijksregister wordt aan het origineel van de dagvaarding gehecht en een (goede) rechter zal bij verstek nog eens nagaan of het adres waarop de dagvaarding betekend werd overeenkomt met het adres vermeld door het rijksregister. Het is dus zeer uitzonderlijk dat een dagvaarding niet op het goede adres betekend wordt.

Dit neemt niet weg dat ook als de dagvaarding juist betekend werd u verzet kan aantekenen, als u redenen hebt om de vordering zelf ten gronde te betwisten.

melo7
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 14 dec 2016 03:40

Beste,

Betaal maandelijks een voorschot aan de deurwaarder. Maar de voorschotten die betaald worden gebeuren niet op een bepaalde tijdstip, maar verspreid,bv 15 september, 5 oktober,...Op 28 november kreeg ik een dagvaarding omdat het voorschot nog niet betaald werd, terwijl de maand nog niet gedaan was. Mag de deurwaarder dit zomaar doen? Zijn ze in de eerste instantie niet verplicht om eerst een aanmaning te sturen alvorens te dagvaarden. Wat betreft de termijnen?? dit brengt vooral kosten met zich mee. Kan ik deze kosten terugvorderen?

Reclame

sloeberken
Berichten: 10285
Locatie: Erpe Mere

#4 , 14 dec 2016 10:26

Je moet altijd stipt op dezelfde datum betalen, is er langer dan 30 dagen tussen kan deurwaarder optreden, hij hoeft geen aanmaning te sturen.
Zo maak je deurwaarders rijk.
Kennis is nog geen wijsheid, dit komt door de jaren.

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”