Nieuwe conclusietermijnen vragen

SDA
Topic Starter
Berichten: 26

Nieuwe conclusietermijnen vragen

#1 , 21 nov 2016 17:34

Ex en ik hebben discussie over werken die nog uitgevoerd diende te worden aan de gezamenlijke woning voor een van de partijen de woning inkocht, doch die overeengekomen werken blijken niet gebeurd zijn. Beschikking met conclusietermijnen werd bekomen en er werd wederzijds geconcludeerd. Over 14 dagen wordt de zaak gepleit. Maar nu blijken tal van overtuigingsstukken niet toegevoegd aan het dossier. Deze stukken zijn essentieel om de zaak te kunnen beoordelen. Hoe bekomen we nu een nieuwe conclusiekalender? Wie kan helpen? Alvast bedankt !

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#2 , 21 nov 2016 19:07

En hoe komt het dat deze stukken niet werden toegevoegd aan het dossier?
Art. 748 Ger. W. bepaalt dat men om nieuwe conclusietermijnen kan verzoeken ten laatste dertig dagen voor de zitting. Dat is al een probleem. Verder bepaalt dit artikel dat dit maar kan als men kennis kreeg van nieuwe stukken. Dit zijn dus stukken die men voordien niet aan zijn dossier kon toevoegen.

SDA
Topic Starter
Berichten: 26

#3 , 21 nov 2016 20:06

Alvast bedankt voor reactie.
Stukken werden vergeten door voormalige advocaat waarom ik hem van de zaak heb gehaald en mijn belangen thans zelf behartig... Maar met zulk geklungel is dat natuurlijk niet eenvoudig.
Enig idee hoe we hier toch uitgeraken ?

Reclame

scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#4 , 21 nov 2016 21:51

1. U kan vragen aan de advocaat van de tegenpartij of die ermee akkoord gaat dat u die stukken alsnog neerlegt en dat partijen daarover concluderen. Dat vraagt u samen aan de rechtbank uitstel. De rechtbank kan de zaak niet in beraad nemen als geen enkele partij dit vraagt.
2. U vertelt op de zitting gewoon aan de rechtbank wat er gebeurd is en vraagt alsnog toestemming om die stukken neer te leggen en (eventueel) daarover conclusie te nemen. Als de tegenpartij zich daartegen verzet is de kans groot dat de rechtbank niet anders kan dan u dat te weigeren.

SDA
Topic Starter
Berichten: 26

#5 , 22 nov 2016 08:17

Dank u wel Scorpioen voor uw snel en bijzonder deskundig antwoord !!

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”