Pagina 1 van 1
betaling vonnis rechtbank
Geplaatst: 23 dec 2011 10:50
door sofie2
.
Re: betaling vonnis rechtbank
Geplaatst: 23 dec 2011 11:55
door JohnD
Als uw bewarend beslag omgezet is naar uitvoerend beslag kan u (dacht ik) toch naar de eerste de beste DW stappen en hem vragen het beslag uit te voeren ? U hebt zelfs uw advocaat daar niet voor nodig. Opgelet u zal dan wel even de DW-kosten zelf moeten voorschieten. Was het vonnis uitvoerbaar bij voorraad ? Want dat had u wel op voorhand moeten eisen. Eens de uitspraak er dan is mag de tegenpartij nog in beroep gaan zoveel hij wil, het schort de uitvoering niet.
Re: betaling vonnis rechtbank
Geplaatst: 23 dec 2011 12:59
door Franciscus
""""Dit lolletje is al 3 jaar bezig, we zijn figuurlijk afgemaakt geweest door geslepen oplichter en politie, als compensatie krijgen we 2500 euro schadevergoeding""""???
Wat is er dan misgelopen??
Re: betaling vonnis rechtbank
Geplaatst: 23 dec 2011 14:48
door scorpioen
ik snap totaal niet waarom dit nog voor de rechter moet komen
Blijkbaar is het onroerend goed waarop u beslag hebt laten leggen niet alleen eigendom van uw schuldenaar, maar ook (minstens) van zijn moeder.
Zou u nu echt het onroerend goed waar moeder hetzij mede-eigenaar van is, hetzij misschien zelfs het vruchtgebruik heeft, willen verkopen zonder dat moeder de kans gekregen heeft zich voor de rechter te verdedigen?
U moet dus via de rechtbank omdat u eerst de vereffening en verdeling van de nalatenschap moet bewerkstelligen. Pas dan zal blijken of uw schuldenaar in die nalatenschap iets bezit.
Re: betaling vonnis rechtbank
Geplaatst: 23 dec 2011 18:22
door sofie2
.
Re: betaling vonnis rechtbank
Geplaatst: 23 dec 2011 22:20
door scorpioen
Er zijn inderdaad vragen te stellen bij het nut van een bewarend beslag. Zeker bij een onverdeeldheid. Het bewarend beslag is er enkel om te beletten dat een goed verdwijnt uit het vermogen van de schuldenaar. Wanneer het gaat om een erfenis is hetzelfde gevolg te bereiken door met een aangetekende brief aan de andere mede-eigenaars te laten weten dat men zich verzet tegen een verdeling buiten uw medeweten. Zie Burgerlijk Wetboek Art. 882
Schuldeisers van een deelgenoot kunnen, om te beletten dat de verdeling met bedrieglijke benadeling van hun rechten geschiedt, zich
ertegen verzetten dat zij buiten hun aanwezigheid gedaan wordt; zij hebben het recht op eigen kosten in de verdeling tussen te
komen; tegen een voltrokken verdeling echter kunnen zij niet opkomen, behalve wanneer deze heeft plaatsgehad buiten hen om en
met miskenning van een door hen gedaan verzet.
Voor het overige heeft u uiteraard niet meer rechten op de onverdeelde goederen van de nalatenschap dan uw schuldenaar. Als moeder het vruchtgebruik heeft van de woning, en zij hierin woont, kan zij er blijven wonen en kan u dit vruchtgebruik niet verkopen. U kan dan enkel de naakte eigendom laten verkopen. Maar heeft dat zin?
Dit heeft niets te maken met de bescherming van de boef, maar wel met de bescherming van de derden (moeder) die ook recht hebben op hun deel van de erfenis, ongeacht de schuld die de "boef" gemaakt heeft.