Een dwangbevel krijgen van de btw betekent ook dat er al minstens 6 maanden geen btw werd betaald, ondanks het krijgen van de btw-rekeningoverzichten en de verschillende (aangetekende) aanmaningen? Wat bedoel je precies met de hogere bedragen, dat er ook de voorschotten bijgeteld werden?
Er was een tegoed in BTW rekening courant van meer dan 1.500 euro. Alle vorderingen zijn het gevolg van onregelmatige (lees = onwettige) boetes.
Gans deze materie is een extreem voorbeeld van het willekeurig handelen van een administratie. Voor deze BTW administratie én onze minister van financiën bestaan er maar 2 mogelijkheden om HUN onregelmatig handelen te laten rechtzetten: verzet (wat inhoudt deze materie voor een rechtbank brengen = waarom zou een burger een paar duizend euro aan provisies voor een advocaat dienen op te hoesten voor fouten van de belgische staat?) of 'vermindering' van de boetes aanvragen. Maar allereerst dienen alle boetes betaald te worden vooraleer dergelijke vermindering kan gevraagd worden. Kan het nog walgelijker?
Kan er teruggekeerd worden naar mijn vraag van de wettelijke basis van het handelen van de BTW ontvanger? Twee specialisten uit hun eigen BTW administratie hebben geen weet van wat er in feite wettelijk kan toegepast worden (en één er van is een ex-BTW ontvanger, veelzeggend?), hun eigen hoofdbestuur heeft geen kennis van wat kan toegepast worden, en hun eigen BTW handleiding bepaald dat een bewarend beslag slechts kan als de vordering vaststaand is.
Voor de volledigheid, deze info interesseert me omdat ik deze materie zal doorsturen, in toepassing van het Verdrag van Lissabon, naar de Europese organen zodat deze eens kunnen vaststellen met welke extreme willekeur er hier in België gehandeld wordt.
Er bestaat in België geen formeel bezwaar inzake BTW vorderingen, terwijl zowel BTW als belastingen deel uitmaken van één administratie, de 'AOIF'!
Een deel van de betrokken vordering komt voort uit een Belgische toepassing inzake BTW die een overduidelijke discriminatie uitmaakt (er zijn reeds een massa parlementaire vragen in dit verband gesteld waar de opeenvolgende ministers van financiën zich al te eenvoudig probeerden van af te maken). Nu hebben we de klachtmogelijkheid waarbij een Hof van Justitie kan gevraagd worden om een advies te verstrekken inzake de toepassing van een materie die een Europese bevoegdheid is (de basis is de 'BTW-richtlijn', maw een volledige Europese bevoegdheid dus).
Het wordt hoog tijd dat de willekeur in dit land stopt of dat ze gestopt wordt door dwangsommen opgelegd door het Hof van Justitie of de Europese organen als er vastgesteld zal worden dat na een advies door het betrokken Hof die de Belgische toepassing van deze BTW-richtlijn aanklaagt de Belgische Staat vertikt van hun regels en toepassingen aan te passen (nadat er een dergelijk advies opgesteld werd en er vanuit het Europese niveau dus kunnen dwangsommen opgelegd worden omdat een lidstaat weigert hun wetgeving en de toepassing ervan in lijn te brengen met de bertrokken richtlijn).
En om dit laatste deel af te maken: na 'klacht' inzake het onregelmatig handelen met basis de BTW-richtlijn kan er een schadevordering ingesteld worden voor een belgische rechtbank (vandaar de woorden naar de betrokken BTW ontvanger toe dat deze binnen de 4 jaar mee zal gedagvaard worden in schadevergoeding).