Deurwaarder antwoordt niet

Runner76
Topic Starter
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

Deurwaarder antwoordt niet

#1 , 11 jul 2019 18:17

Beste, we hebben een achterstand met de vennootschapsbelasting. We hebben een uitspraak in een rechtszaak verkregen in hoger beroep waardoor we 46000 euro kregen. Deze som staat bij advocaat op zijn derdenrekening en hij zegt dat dat zijn ereloon is terwijl hij aan de FOD Financiën had beloofd dat we in april deze som zouden ontvangen. Dit is dus niet gebeurd waardoor we nu geen laatste betaling hebben kunnen doen.
Er staat nog 5000 euro open van 2017 en 3000 euro van 2018. We vroegen terug een afbetalingsplan aan , de FOD Financiën stuurde een deurwaarder die uiteindelijk alles heeft opgeschreven. We hebben een openbare verkoop van onze inboedel kunnen voorkomen doordat onze dochter deze minnelijk heeft gekocht voor 1000 euro. Nu na ettelijke mails weigert de deurwaarder alle communicatie en geven ze geen kopie van de minnelijke koop. Nu komen ze onze inboedel opladen ( waaronder pc van studerende dochter, tafel en stoelen,...) terwijl die dus van haar zijn en wij die in bruikleen hebben...Wat moeten we doen als ze hier staan om alles op te laden?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
LeenW
Berichten: 8989

#2 , 11 jul 2019 18:22

Was die minnelijke verkoop toegestaan door de deurwaarder?

Niet slim om die spullen daar te laten staan na de verkoop, deurwaarder zal ze nu opschrijven en uw dochter moet ze dan proberen terug te krijgen via revindicatieprocedure.

Runner76
Topic Starter
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

#3 , 11 jul 2019 18:48

Was allemaal telefonisch afgesproken met de deurwaarder maar nu reageert hij niet meer op onze vraag voor een PV van minnelijke verkoop.

We hebben wel een overschrijving met de mededeling dat zij de inboedel koopt ( gestort van haar rekeningnr naar gdw rekening)

Reclame

Mathieu Rutten
Berichten: 1826
Locatie: 3650 Dilsen-Stokkem

#4 , 11 jul 2019 20:26

Gelieve sowieso een gedetailleerde factuur en eindafrekening te vragen aan de advocaat. Ik raad u aan om dringend contact op te nemen met uw plaatselijk OCMW om uw mogelijkheden te overlopen.
Dat ons de kracht gegeven zij
om dat te verdragen
wat niet kan veranderd worden
en de moed
om dat te veranderen
wat kan,
maar vooral de wijsheid
het ene van het andere te onderscheiden.?

Marcus Aurelius

Runner76
Topic Starter
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

#5 , 11 jul 2019 20:55

We hebben een andere advocaat moeten aanstellen om klacht bij de stafhouder in te dienen ivm onze vorige advocaat. Hij heeft nooit enige provisie gevraagd omdat hij heel veel ereloon had getrokken van onze verzekering in een assisenzaak.
Hij zei dat hij dit als vriendendienst deed, heeft ook geen enkele fiscale fiche ingediend...

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”