Einde tijdelijke Bewindvoering

franky,holsteens147
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Einde tijdelijke Bewindvoering

#1 , 17 mei 2020 13:54

Geachte ,

ik ben onder tijdelijke bewindvoering geplaatst door misbruik van het drinken van bier .
Nu ben ik daar gelukkig vanaf ik drink geen bier meer of zware drank, zo heb ik reeds de kantonvrederechter op de hoogte gebracht en dokter attest erbij van genezing , de vrederechter laat weten dat er een zitting komt eind September wegens corona.
mijn bewindvoerder laat niks van haar horen en laat soms betalingen niet doorgaan waardoor ik boete van krijg wegens te laat betaling .
ze heeft ook loonbeslag laten legen op mijn ziekte uitkering zonder mij weten ik ben meer als 65 Procent invaliditeit .
als mijn rekeningen weer zelfstandig mag uitvoeren van kanton vrederechter moet ze een eind verslag maken maar heb er geen vertrouwen in zou ik na alles te hebben ontvangen mij een nieuwe rekening aanvragen zo dat ze niet ziet wat ik doe of gewoon mijn huidige rekening nummer behouden wat moet ik doen en waar moet ik opletten en boete's van tijdig betalingen draait zij daar voorop ik weet echt niet meer wat ik moet doen .
en wanneer moet gestort hebben het duurt 14 dagen voor het staatsblad ik weet het wel maar het vertrouwen is zoek de kantonvrederechter kent haar goed . graag een antwoord anders een advocaat mij te helpen tijdens de zitting.

met de vriendelijke groeten,

Franky Holsteens

Marcus Aurelius
Berichten: 1640
Juridisch actief: Nee

#2 , 17 mei 2020 14:00

Woont u in België of in Nederland?
------------------------------------------------------------------------
wat baat kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil.


Reclame

artemis
Berichten: 3082

#4 , 22 mei 2020 11:41

De uiteindelijke beslissing voor het opheffen van de bewindvoering wordt door de vrederechter genomen.
Verschijning in Staatsblad was hier na 1 week.
Als de bewindvoerder nu je eigen rekening gebruikt dan vervalt haar volmacht automatisch na de verschijning in het Staatsblad en dat is vóór het eindverslag dat ze moet maken. De ene bank is al wat sneller dan de andere met die toepassing dus in positief geval kan het helpen je bank op de hoogte te brengen. Ik zie niet waarom je een andere rekening zou moeten openen.
Het eindverslag zou duidelijkheid moeten scheppen over alle transacties die er met uw geld zijn gebeurd. De nalatigheden die u aanhaalt zou ik melden aan het vredegerecht.

Marcus Aurelius
Berichten: 1640
Juridisch actief: Nee

#5 , 22 mei 2020 16:44

Uw verhaal is nogal warrig. Mag ik er u op wijzen dat de Vrederechter zal beslissen of u al dan niet aan de voorwaarden voldoet om de bewindvoering op te heffen. Dit is dus nog niet zeker. Het feit dat u niet meer drinkt, betekent nog niet dat de vrederecht u volledig terug handelsbekwaam zal verklaren. Mag ik er u op attent maken dat bij bewindvoering de bewindvoerder uw rekeningen beheert, dus ook uw invaliditeitsuitkeringen. Ik begrijp dan ook niet goed dat u spreekt van loonbeslag. Indien u een andere rekeningnummer zou opgegeven hebben aan uw ziekenfonds en u de bewindvoerder hiervan niet in kennis heeft gesteld, heeft u zich niet aan de afspraken gehouden. Ik denk niet dat de vrederecht hiermee zal kunnen lachen. Dit pleit dan ook niet in uw voordeel.
------------------------------------------------------------------------
wat baat kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil.

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”