Hoe werkt dat met een deurwaarder ?

Edchen
Topic Starter
Berichten: 8

Hoe werkt dat met een deurwaarder ?

#1 , 01 feb 2013 20:11

We zijn sedert 17 (!) jaar verwikkeld in een aantal rechtszaken tegen de gemeente waar we wonen.
Intussen zijn we uitgeprocedeerd, dat wil zeggen dat alle rechtszaken doorlopen zijn met eindvonnissen en dat er van geen van beide partijen nog beroep mogelijk is.

In alle procedures haalden we ons gelijk:
Het gaat om
1. het terugplaatsen van een omheining (herstellen van de oorspronkelijke situatie) - vonnis vredegerecht - die onrechtmatig door de gemeente afgebroken werd.
2. het feit dat de gemeente een erfdienstbaarheid vestigde op een onverdeelde eigendom van de gemeente en onszelf (de toegangsweg tot ons huis). Vonnis Hof Van Beroep Antwerpen: "... dat de gemeente X als mede-eigenaar geen erfdienstbaarheid kon vestigen.... de ten voordele van de appartementen van de Y...straat gevestigde erfdienstbaarheid is dan ook nietig... recht van grond enkel door haar eigenaars mag worden gebruikt als private weg waarbij ieder gebruik door derden, behoudens in geval van strikte noodzaak, is uitgesloten.... Zodat het gebruik wordt onderworpen aan de uitdrukkelijke toestemming van de mede-eigenaar..."

Maar de gemeente legt dit allemaal naast zich neer en doet niets.
De omheining werd nog steeds niet terug geplaatst en de gemeente negeert heit feit dat de weg door alle omwonenden, bezoekers etc. etc. gebruikt wordt en moedigt dit zelfs aan.

Via onze advocaat hebben we er nu een deurwaarder op gezet. Precies over die procedure hebben we vragen.
Volgens hem loopt de termijn die de deurwaarder aan de gemeente gesteld heeft volgende week af. Waarschijnlijk gaat er ook dan nog niets gebeurd zijn. En moeten we opnieuw naar het vredegerecht waar dan de vrederechter opnieuw termijnen bepaalt, alle partijen hoort en dan de uitvoering van de vonnissen dwingend maakt, bvb. door dwangsommen te bepalen. Klopt dat ?


Alle andere tips zijn welkom. We zijn stilaan eigenlijk ten einde raad, hebben al alles meegemaakt: dossier kwijt geraakt op de griffie, rechters die overgeplaatst worden waardoor er vertragingen zijn, advocaat 6 maanden geschorst, 2 onteigeningspogingen overleefd (hoogdringendheid en wet van 1835).

Alvast van harte dank,...

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 03 feb 2013 14:21

“Art.1385bis.De rechter kan op vordering van een der partijen de wederpartij veroordelen tot betaling van een geldsom, dwangsom genaamd, voor het geval dat aan de hoofdveroordeling niet wordt voldaan, onverminderd het recht op schadevergoeding indien daartoe gronden zijn...”(Gerechtelijk Wetboek).

‘Via onze advocaat hebben we er nu een deurwaarder op gezet.’

Indien de gemeente geen afdoende en tijdig gevolg geeft aan de aanmaning van de gerechtsdeurwaarder,vorder dan haar veroordeling tot een dwangsom.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Edchen
Topic Starter
Berichten: 8

#3 , 05 feb 2013 21:51

merci, j.demoor !

Reclame

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#4 , 05 feb 2013 22:07

Zoals reeds bij mijn weten in/bij enkele gemeenten is gebeurd
oa in Blankenberge en in Antwerpen.

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”