Gezien er rechtszaken gewonnen worden, los van de vorming die ze geven, mensen die ze informeren over nut van rechtszaak, ... is het al duidelijk, puur door die rechtszaken, dat er een nut is.
Die rechtszaken kunnen zonder het CGKR ook aangespannen en misschien gewonnen worden.
tuurlijk kan je alles zonder het CGKR, net zoals je zonder eerstelijnsadvies zoals hier of in justitiehuizen kan. Maar blijkbaar is daar toch wel een nood aan gezien het aantal klachten en tussenkomsten/informatie.
Maar je baseren op dat ene artikel die slechts een deel van de werking bespreekt (en dan duidelijk nog eenzijdig), is te kort door de bocht.
Zulke zaken mogen nu eenmaal niet uitgebreid of te veelvuldig ter discussie komen. Dus is een artikel al veel. Om een actueel parallel te schetsen mogen we ons dus ook volgens jou niet baseren op 1 boek over VDL van Oostende ? Verder verwoorde Mariette het ook reeds: "Zijn er vergelijkbare organisaties in de andere Europese landen? We hebben de nodige wetten, net als alle Europese landen, ik zie niet in waarom wij nog een organisatie met honderd werknemers moeten hebben om.... wat te doen?"
Tuurlijk mag alles ter discussie komen, het staat je vrij om zelf artikels te schrijven op eigen websites. Vrijheid van meningsuiting is in België nog steeds niet verboden.
En natuurlijk mag je op basis van 1 bron oordelen, maar zorg dan wel dat die bron neutraal en geverifieerd is. Bij de link die je gaf heb ik sterke twijfels over de moeite die de auteur heeft gedaan, bij dat van VDL al een stuk minder (al geven ze zelf ook al toe dat er fouten in staan, wat niet onlogisch is in een volledig boek) .
En ja, er zijn vergelijkbare organisatie in andere Europese landen.