#8 , 06 jan 2011 15:43
Meer uitleg .....
Probleem van al jaren verwaarlozing van snoeien van een haag.
Eerste keer zelf gaan klagen, dan werdt ze gesnoeid op een vrijdagavond als iedereen weg was, bij terugkomst kon het 'slachtoffer' zelfs niet op zijn erf en diende hij zijn aankopen van op de weg zijn woning binnen te dragen.
Nadien elk jaar tot 3 a 4 maal per jaar onderhoud van de tuin BEHALVE die haag uiteraard.
Na 6 jaar gaan klagen bij de politie, resultaat ze kregen een uitnodiging van de rechtbank als beklaagde!
Eiser stelde dat er bomen dienden gerooid te worden, en dan zou ook de haag gesnoeid worden.
Eiser stelde ook dat alle barsten in zijn huis door 2 bepaalde bomen ontstaan zijn, rechter oordeelde vrij snel dat eiser kompleet geen recht had, en/of zelfs toelating kreeg om die bomen te vellen.
Dus de rechter VERBOOD hem om de bomen te rooien.(De jongste, dunste was minsten 60 jaar).
Gemeente had in deze niets te zien, eiser heeft de weg gevonden (uiteraard) en verkreeg een vergunning van het voltalige gemeentebestuur om 1 boom van de 2 te rooien.
Eiser veroorzaakte hierbij schade aan betegeling, oprit en sierpanelen, kwam met zwaar materiaal gewoon zonder boe of ba op de andere zijn erf, en mocht dat blijkbaar ook volgens de bijgeroepen politie.
Politie weigerde nadien halstarrig om schade te komen vaststellen, pas na 2 maal aandringen en duidelijk maken dat ze hiervoor naar het gerechtshof zouden gaan heeft men uiteindelijk de schade komen vaststellen.
Pas na veel aandringen door de verzekering en dan ook nog uiteindelijk de aanstelling van een deurwaarder, is duidelijk geworden welke verzekeraar de eiser bezat en is de schade na meer dan 1 jaar uiteindelijk vergoed geweest.
Op het papier dat ter kennisgeving duidelijk zichtbaar dient aangebracht te worden, een heel mooi proper document dat enkel de dag zelf door 'slachtoffer' is opgemerkt, zou er al zeker 14 dagen gehangen hebben (alhoewel alles er gloednieuw uitzag inclusief de nagels. Dus vermoedelijk pas dan duidelijk opgehangen is geweest, verduidelijkete dat men enkel maar naar de raad van state kon gaan om deze beslissing tegen te houden.
De gemeente nam dus ook tekeningen aan om ergens een bepaling te doen waar die boom stond ten opzichte van de scheidingsgrens, scheidingpaaltjes waren toen ook al verdwenen langs die zijde (straf he) men meet dus doodeenvoudig vanaf de zijgevel en dat word aanvaard als korrekt en officieel.
Een rechterlijke uitspraak in die burgerlijke zaak wordt gewoon opzij geschoven DUS voor mij heeft zulk een rechtbank geen waarde.
Momenteel is na 8 jaar de haag na klacht bij een schepene deze keer, de bewuste haag weer gesnoeid, weer schade, politie weigerd hiervan akte te nemen, en helpt nu mee om het 'slachtoffer' terug te overtuigen om die 2e boom te snoeien, pas dan zou de eiser de haag rooien en nog meer mistoestanden oplossen.
8 jaar geeft dus een haag van +4 meter hoog, en praktisch 1 volle meter innemend van de doorgang, dit om allen een idee te geven, het type zou een 'laurier haag zijn' De haag staat ook op minder dan 1/2 van de 'vermoedelijke' scheidingsgrens (paaltjes zijn zoals u eerder las langs die zijde verdwenen, verzwolgen, opgelost o.i.d.)
De woonzone is "rood-groen" ingekleurd meen iik me te herinneren, komt er op neer dat dit een bebost gebied is, met uiteraard veel bomen, jonge en oude.
Als besluit pesten is o zo makkelijk, krom bestuur ook.