Examencontract
Een examencontract is een inschrijving voor het afleggen van examens
a) ofwel met het oog op het behalen van een bepaald diploma
b) ofwel met het oog op het behalen van één of meer creditbewijzen.
Je hebt in deze formule enkel recht op het afleggen van examens, niet het recht om de lessen bij te wonen. Met een examencontract kan je wel beroep doen op algemene sociale voorzieningen, zoals steun op het gebied van studentenmobiliteit, preventieve en curatieve medische diensten, maar je komt niet in aanmerking voor ‘selectieve’ voorzieningen zoals studietoelagen van de instelling zelf, kinderopvang, studentenrestaurants en ziekteverzekering voor studenten. Je kan ook geen gebruik maken van de elektronische leeromgeving (Toledo), tenzij je hiervoor een gebruiksrecht betaalt van 50 euro (eenmalige som per academiejaar).
Let wel op: faculteiten kunnen bepaalde opleidingsonderdelen uitsluiten voor een examencontract omdat deze opleidingsonderdelen een te intensieve begeleiding vergen (bv. practica). Aan de K.U.Leuven zijn stages, masterproef, doctoraatsopleiding en doctoraat uitgesloten van een examencontract. In de praktijk zal je je op het einde van de rit dus toch moeten inschrijven met een diplomacontract. In het programmaboek kan je bij de informatie per opleidingsonderdeel onder de rubriek ‘algemeen’ steeds nagaan of een vak al dan niet is uitgesloten van een examencontract.
De kostprijs van een examencontract vind je terug op de website van de studiegelden.
Aan werkstudenten met een voltijdse tewerkstelling wordt meestal een studieprogramma aangeraden van een 30-tal studiepunten ( deeltijds of ‘anders opgebouwd’ modeltraject). Eén studiepunt komt ongeveer overeen met 25 à 30 uren studiebelasting.
http://www.kuleuven.be/werkstudenten/fl ... tract.html" onclick="window.open(this.href);return false;