Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
florianb
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

patronaatsverklaring

#1 , 2 jaar 2 weken geleden (01 okt 2016 12:08)

Ik ben in mijn cursus op het begrip patronaatsverklaring gestoten. Nu staat dit als volgt uitgelegd :

"De term wordt gebruikt voor een grote verscheidenheid aan verklaringen, afgelegd door een betrokken (rechts)persoon, (vb. een moedervennootschap) op verzoek van een verbonden (rechts)persoon (vb. een dochtervennootschap) met de bedoeling een bepaalde mate van zekerheid (gaande van louter morele invloed tot zelfs borgstelling of garantie) te verschaffen aan een kredietverlener teneinde deze laatste te bewegen tot het verstrekken of handhaven van kredieten aan de verbonden (rechts)persoon."

Nu interpreteer ik het woord kredietverlener vanuit mijn economische achtergrond als iemand die geld verstrekt aan een bepaald bedrijf/persoon. Ik vroeg mij af of dit een goede benadering is én of er indien er andere benaderingen vanuit bijvoorbeeld juridisch standpunt zijn, iemand hier wat voorbeelden van zou kunnen geven?

Alvast bedankt!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Woordenboek”