patronaatsverklaring

florianb
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

patronaatsverklaring

#1 , 2 jaar 11 maand geleden (01 okt 2016 12:08)

Ik ben in mijn cursus op het begrip patronaatsverklaring gestoten. Nu staat dit als volgt uitgelegd :

"De term wordt gebruikt voor een grote verscheidenheid aan verklaringen, afgelegd door een betrokken (rechts)persoon, (vb. een moedervennootschap) op verzoek van een verbonden (rechts)persoon (vb. een dochtervennootschap) met de bedoeling een bepaalde mate van zekerheid (gaande van louter morele invloed tot zelfs borgstelling of garantie) te verschaffen aan een kredietverlener teneinde deze laatste te bewegen tot het verstrekken of handhaven van kredieten aan de verbonden (rechts)persoon."

Nu interpreteer ik het woord kredietverlener vanuit mijn economische achtergrond als iemand die geld verstrekt aan een bepaald bedrijf/persoon. Ik vroeg mij af of dit een goede benadering is én of er indien er andere benaderingen vanuit bijvoorbeeld juridisch standpunt zijn, iemand hier wat voorbeelden van zou kunnen geven?

Alvast bedankt!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.