Wat betekent deze zin mbt onderhoud van het gehuurde goed?

marjank
Topic Starter
Berichten: 2

Wat betekent deze zin mbt onderhoud van het gehuurde goed?

#1 , 09 jun 2013 20:44

De huur- en onderhoudsherstellingen (zoals van toepassing bij sloten, deurkrukken, kranen, bellen, leidingen, schakelaars, rolluiken of gelijkaardige inrichtingen, vloeren, binnenschilderswerken) vallen ten laste van de huurder, evenals de herstelling van schade, veroorzaakt door inbraak, alsook de grote herstellingen, normaal ten laste van de verhuurder, indien veroorzaakt door de huurder of door een derde, waardoor de huurder de verantwoordelijkheid kan dragen.
Betekent dit dat je als huurder verantwoordelijk bent voor grote herstellingen in alle gevallen? Of enkel als je zelf een 'fout' hebt begaan en er verantwoordelijk voor bent? Is dit wettelijk?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Vandebos
Berichten: 16087

#2 , 09 jun 2013 21:59

De wetsartikelen die schade beheren zijn van dwingend recht in de gemene huurwet. Een artikel in het huurcontract dat hiervan afwijkt is nietig.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 11 jun 2013 08:46

“Art.2....§ 2. Met toepassing van de artikelen 1720, 1754 en 1755 van het Burgerlijk Wetboek op de huurovereenkomsten geregeld door deze afdeling, is de verhuurder verplicht tot alle herstellingen, andere dan de huurherstellingen. Deze herstellingen andere dan de huurherstellingen kunnen door de Koning worden gedefinieerd, bij een koninklijk besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad. Deze bepalingen hebben een dwingend karakter en zullen uitwerking hebben voor de huurovereenkomsten die ondertekend worden na de inwerkingtreding van dit artikel.(Inwerkingtreding : 18-05-2007)”(20 februari 1991 Woninghuurwet).

'Dwingend karakter' houdt in dat er niet bij voorafgaande overeenkomst kan van afgeweken worden.

Lees zelf voornoemde artikelen 1720, 1754 en 1755.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Woordenboek”