Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Veebee
Topic Starter
Berichten: 567

Aangetekend schrijven - juridische grond

#1 , 7 jaar 8 maand geleden (26 jan 2011 08:58)

Als je iemand aangetekend in gebreke wil stellen of iets wettelijk afdwingen, is het dan aan te raden om de juridische grond en wetsartikelen te vermelden in de brief of hou je deze informatie beter voor mocht het tot een geschil bij de vrederechter komen?

3399AAaa
Berichten: 818

#2 , 6 jaar 10 maand geleden (11 dec 2011 14:15)

Dat hoeft niet. Wel gedetailleerd feiten omschrijven en de verplichtingen waaraan u denkt dat tegenpartij zich heeft onttrokken + duidelijk schrijven 'dat u hem in gebreke stelt' + verzoeken dat hij verplichting binnen x dagen nakomt, bij gebreke waaraan u verdere stappen onderneemt.
Als het gaat om terugbetaling van een bedrag, gelden evt. consumentenbepalingen mbt minnelijke invordering.
Plus est en vous

devilwoman
Berichten: 1

#3 , 6 jaar 8 maand geleden (28 jan 2012 21:16)

dat ontbreekt hier nog voorbeelden om aangetekend te schrijven wat er wel of niet moet in staan .maar verder is het fijn om hier is rond te toeren .

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Woordenboek”