stallen van voertuigen andere dan personenwagens

aanhangwagens
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

stallen van voertuigen andere dan personenwagens

#1 , 13 mei 2018 10:16

Hebt u één aanhangwagentje en één tractor en één kampeerauto of twee aanhangwagens en één lichte vrachtwagen of één caravan en één paardentrailer en één klein aanhangwagentje op uw eigendom staan ,binnen in de garage of loods of gewoon buiten dan moet u beschikken over een vergunning klasse 3 art 15.1.1
Kort omschreven zegt de wet dat wanneer je meer dan twee voertuigen staan hebt andere dan personenauto's dan moet je een vergunning hebben klasse 3 ( nu omgevingsvergunning ) art 15.1.1
Of je particulier bent of handelaar maakt niets uit !

Misschien is dit moeilijk te geloven maar zoek het dan even op .

230.000 woningen werden destijds in Vlaanderen zonevreemd verklaard.Dit zijn allen woningen in het buitengebied.
Al deze woningen hebben een stukje grond rond de woning,het ene al groter dan het ander.
Velen hebben dieren,schapen,ezels,paarden en of andere hobby's en velen hebben dus een of meerdere aanhangwagentjes,caravan,kampeerauto,landbouwtractor,quad ,boottrailer enz.....binnen of buiten staan.
Al deze mensen moeten over een vergunning beschikken ( klasse 3 art 15.1.1 ) die niemand schijnt te kennen.Veel gemeenten raden in het stille af om deze aan te vragen omdat de hoop supplementair werk hun burelen en personeel zou overbelasten.

Vertel het voort.

Mevr de Minister schaf die wet af voor particulieren !

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
bosprocureur
Berichten: 6853

#2 , 13 mei 2018 12:02

Tiens, dat wist ik nu eens niet zie. Toch bedankt.

Eens zien wie hier gebruik van maakt.

SnIpY
Berichten: 49

#3 , 14 mei 2018 14:19

Mijn buurman, een zelfstandige, heeft zo een 3 tot 5 tal vrachwagens geparkeerd staan op landbouwgrond.

Ik veronderstel dat dat hier dus ook over gaat? Wie gaat hier over tot in fout stellen? De gemeente?

Reclame

LennieK
Berichten: 1858
Juridisch actief: Nee

#4 , 15 mei 2018 10:51

Een overtreding van de wet wordt volgens mij vastgesteld door de politie (die een pv opmaakt). De gemeenteambtenaar kan niet veel doen in dit verhaal, behalve vertellen aan de politie welke vergunningen nodig zijn voor welk perceel.

Ik denk trouwens dat er weinig gemeenten zijn waar overtredingen op de stedenbouwwetgeving actief worden opgespoord. Meestal wordt er maar in actie geschoten op basis van een klacht (bijvoorbeeld van een omwonende)

Franciscus
Berichten: 38583

#5 , 27 mei 2018 22:02

Neen de omgevingsambtenaren zijn ook bevoegd dus ook de gemeentelijke.

""" Art. 106. Aan titel VII, hoofdstuk VII, van dezelfde codex, het laatst gewijzigd bij het decreet van 3 februari 2017, wordt een artikel 7.7.10 toegevoegd, dat luidt als volgt:
"Art. 7.7.10. De aanstelling als gewestelijke stedenbouwkundige inspecteur op grond van artikel 1.4.3, eerste lid, 1°, zoals van kracht voor de inwerkingtreding van artikel 4 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevingsvergunning, wordt voor de lopende duurtijd van deze aanstelling gelijkgesteld met de aanwijzing als verbalisant ruimtelijke ordening, bedoeld in artikel 6.2.5/1, § 1, eerste lid, 1°, behoudens een andersluidende beslissing van de Vlaamse Regering tot beëindiging van de aanstelling. De gewestelijke stedenbouwkundige inspecteur behoudt gedurende de gelijkstelling de hoedanigheid van officier van gerechtelijke politie, hulpofficier van de procureur des Konings, die hij eerder verkreeg op grond van artikel 6.1.5, vierde lid, zoals van kracht voor de inwerkingtreding van artikel 4 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevingsvergunning.
De aanstelling als gewestelijke stedenbouwkundige inspecteur op grond van artikel 1.4.3, eerste lid, 1°, zoals van kracht voor de inwerkingtreding van artikel 4 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevingsvergunning, wordt voor de lopende duurtijd van deze aanstelling gelijkgesteld met de aanstelling als gewestelijk stedenbouwkundige inspecteur, bedoeld in artikel 1.4.9, tweede lid, behoudens een andersluidende beslissing van de Vlaamse Regering tot beëindiging van deze aanstelling.".

Terug naar “Weetjes”