Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
willyboy
Topic Starter
Berichten: 699

nmbs nieuwe boetes

#1 , 2 weken 6 dagen geleden (28 okt 2018 09:31)

Administratieve geldboete voor overlast op trein en in station
Overlast op treinen, in stations en op stationsparkings kan vanaf 1 november met een administratieve geldboetes, gaande van 50 tot, bij recidive, 500 euro, bestraft worden. Om die boetes te kunnen uitschrijven, zal het treinpersoneel “legitimatiekaarten” moeten dragen waarop hun familienaam en de eerste letter van hun voornaam te zien is. Treinbegeleiders, perronpersoneel en Securail-agenten zullen de boetes kunnen uitschrijven.

Securail-agenten konden al pv’s opstellen, maar die moesten vooralsnog via justitie passeren. Ook voor minderjarigen, vanaf 14 jaar, is er een procedure, zij het met lagere boetebedragen, tot maximaal 175 euro.

Overtredingen die met administratieve geldboetes bestraft kunnen worden, zijn in vier categorieën ingedeeld. Binnen de eerste categorie, die met een boete van 50 euro bestraft wordt, past onder meer roken op plaatsen waar een rookverbod geldt. Categorie 2 is, onder meer, graffiti spuiten op treinen of op- of uitstappen van een trein als het spoorwegpersoneel dat verboden heeft. Deze overtredingen worden met 100 euro bestraft. Zwartrijden, categorie 3, kost 250 euro. Categorie 4, 300 euro, is voor het vervalsen van vervoersbewijzen en vernielen van stations. De bedragen lopen verder op bij herhaling binnen het jaar

denlowie
Berichten: 11168
Juridisch actief: Nee

#2 , 2 weken 6 dagen geleden (28 okt 2018 09:34)

Dit is niet voor ons hier want wij rijden niet zwart en we misdoen niks verkeerd !

Ik denk dat je op een fout forum zit .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

willyboy
Topic Starter
Berichten: 699

#3 , 2 weken 6 dagen geleden (28 okt 2018 09:43)

Is nieuwe juridisch wetgeving inzake boetes .

Reclame

LeenW
Berichten: 7544

#4 , 2 weken 6 dagen geleden (28 okt 2018 09:51)

Analoog naar De Lijn die dat al even toepassen.

PS: Op krantenartikels geldt ook auteursrecht. Het is strafbaar deze over te nemen zonder toestemming bronvermelding .

Terug naar “Weetjes”