Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
miguel d
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

betaling medische kosten als erfgename

#1 , 1 jaar 8 maand geleden (15 mar 2017 21:08)

Hallo, wij zoeken een oplossing voor een openstaane rekening die moet betaald worden van een geblokkeerde rekening.
Ik vraag dit niet voor mijzelf maar ik help mijn neef die in de UK woont en geboren is. Dus onze taal niet machtig is en de persoon (zijn vader) ook niet echt gekend heeft.
Eind 2015 is mijn neef zijn vader gestorven en daarbij dus ook de rekening geblokkeerd, men heeft dan van de bank aan mijn neef de vraag gesteld of hij de medische rekeningen (net voor zijn dood, ondertussen zijn die rekeningen al onder bevoegdheid van een advocaat) wou tekenen, zodat dit van de geblokeerde rekening kon afgetrokken worden, mijn neef wou dit niet doen meer informatie winnen, er is ons verteld als hij die rekening zou tekenen hij hierbij aangeeft de erfenis te aanvaarden en dit is wat hij dus niet wil. (ook al dekt de rekening alle medische kosten maar er schiet dan maar 400 euro over.
Klopt dit als hij toestemming heeft hij de erfenis aanvaard? En moet hij die rekeningen tekenen om te betalen? Kan de bank dit niet doen aangezien dit kosten zijn die ontegensprekelijk uit de nalatenschap voortkomen?
Het simpelste voor mijn neef zou zijn dat de bank dit kan betalen en hij daardoor niet automatisch erfgenaam wordt.
Hij kan zich ook onterfen heet men ons gezegt maar hij heeft ook nog een minderjarige dochter en een broer met een pas out of date... du een hele papierenromslomp vanuit UK... En ik heb gelezen dat dit dan zelfs nog geen rekening houd met de medische kosten van de nalatenschap.

Hopelijk is dit iets wat duidelijk en kan iemand ons hierbij helpen.

Mvg Miguel Dewulf

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Actuele Thema's”