Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
asperger
Topic Starter
Berichten: 4836
Juridisch actief: Nee
Locatie: Sint-Martens-Latem

de tollenaar beknot

#1 , 1 jaar 8 maand geleden (24 jan 2017 17:08)

De Vlaamse tollenaar wordt dan eindelijk toch beknot in zijn ijverzucht met betrekking tot succesierechten op levensverzekeringen en verzekeringsbeleggingen op twee hoofden. Voortaan moeten de kinderen-begunstigden geen erfenisrechten meer betalen op iets dat ze niet krijgen en misschien nooit zullen krijgen. Het begint dan toch de goede richting uit te gaan!!!

quote: "De verzekeringsprestatie is pas opeisbaar na het overlijden van de langstlevende verzekerde. De uitkering gebeurt met andere woorden pas na het overlijden van beide ouders. Toch meende Vlabel bij het eerste overlijden reeds de helft van de afkoopwaarde van de polis te moeten belasten. Hierdoor betalen de begunstigden van de polis (kinderen) reeds erfbelasting bij het eerste overlijden, zonder dat zij evenwel een uitkering ontvangen.

Het feit dat de kinderen erfbelasting moeten betalen op iets dat ze niet krijgen, en misschien zelfs ook nooit zullen krijgen (bv. indien de langstlevende ouder de begunstigingsclausule aanpast), stuitte op veel protest.

De Vlaamse Regering heeft dan ook ingegrepen en enkele duidelijke principes uitgewerkt. Voortaan zal er pas erfbelasting verschuldigd zijn als er een effectieve uitkering is of als de polis vroegtijdig wordt afgekocht na het eerste overlijden."
Niemand is nutteloos. Je kunt altijd nog dienen als slecht voorbeeld.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Actuele Thema's”