Coniferen verplicht snoeien

Phillerd88
Topic Starter
Berichten: 1

Coniferen verplicht snoeien

#1 , 4 jaar 6 maand geleden (06 sep 2014 18:45)

Een dik halfjaar geleden (November, 2013) kochten mijn partner en ik onze eerste woning. Onze achtertuin wordt al jaren volledig omringd door coniferen. Ik was gisteren in de voortuin aan het werken toen mijn buurvrouw ( /- 80j) al grommelend aan kwam gelopen.
Zij eiste dat ik de coniferen aan haar kant kom scheren, want aar is de laatste 5 jaar niets meer aan gedaan. Doe ik dit niet, belt zij de politie. Ik stelde voor om samen een tuinman dit te laten doen, en de kosten te delen. Het is nu eenmaal een haag (70m!) die je niet doodleuk in je eentje snoeit. Zij werd hier nog kwader van "Ik draai niet op voor de kosten van uw haag. Ge doet het zelf of ge betaalt het zelf!"

Nu vraag ik mij af: In welke mate zij ons kan verplichten dit te doen. Het is niet zo dat wij die bomen geplant hebben, wij hebben geen afspraak hierover (wij hebben ze daar ook niet neergezet) en hebben ook geen idee of er met de vorige eigenaar een overeenkomst hierover ondertekend is. Hoe kan ik dit best aanpakken?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Franciscus
Berichten: 32105

#2 , 4 jaar 6 maand geleden (06 sep 2014 19:18)

Op wiens grond staan die bomen?
Of zijn deze geplaatst op de grenslijn dus van beiden.
In het andere geval kan het mogelijk zijn dat vb nog 50 cm grond naast de bomen van jullie is. Langs de kant van de dame.
http://forum.tuinadvies.be/forum_topic. ... 6&tid=8389" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elfri.be/afpaling-en-afsluiting" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_lo ... 1886100730" onclick="window.open(this.href);return false;

Dat de vorige eigenaar dit niet gedaan heeft ... mogelijk eens met uw notaris gaan praten of de vorige eigenaar niet voor de kosten moet opdraaien.
Soort van verborgen gebrek. ... In het geval het GEEN gemene haag zou zijn dus mogelijk heeft de vorige eigenaar ook al dat probleem gehad en probeert de dame opnieuw.

Dus alle mogelijkheden ... eerst nagaan voor u actie ( tegen vorige eigenaar - of tegen buur ) zou ondernemen.

Staan de bomen OP de grens dan is het een zaak voor uw buur want gemene haag.
Staan de bomen op uw grond dan is het uw verantwoordelijkheid en kan de vorige eigenaar mogelijk aangesproken worden op het niet uitvoeren van achterstallig snoeiwerk.
Mochten het uw bomen zijn dan mag u of de snoeidienst die u aanstelt aanspraak maken op het ladderrecht om de grond van uw buur te betreden en dangs haar kant te snoeien...u bent wel verantwoordelijk voor het wegvoeren en het niet veroorzaken van schade.

Lovertje
Berichten: 10

#3 , 4 jaar 5 maand geleden (01 okt 2014 10:19)

In het veldwetboek vind je de wetgeving hieromtrent.

http://navigator.emis.vito.be/milnav-co ... stId=14373" onclick="window.open(this.href);return false;

Reclame

Turaki
Berichten: 6870

#4 , 4 jaar 5 maand geleden (01 okt 2014 10:23)

Staan de bomen op uw grond dan is het uw verantwoordelijkheid en kan de vorige eigenaar mogelijk aangesproken worden op het niet uitvoeren van achterstallig snoeiwerk.
Vorige eigenaar aansprakelijk stellen lijkt mij moeilijk, aangezien TS duidelijk de toestand van deze haag kon zien op het moment van de koop.

Franciscus
Berichten: 32105

#5 , 4 jaar 5 maand geleden (01 okt 2014 11:46)

Hangt natuurlijk af van het feit dat hij op de hoogte moet zijn geweest dat het geen gemene haag was. Bij gemene haag andere redenering.
Maar opmerking natuurlijk juist.

Maar geen verdere info van topicsteller.

Terug naar “Actuele Thema's”