Verkavelingsvergunning

Kiaravds
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Verkavelingsvergunning

#1 , 3 maand 3 weken geleden (25 mei 2019 08:45)

Mijn vriend en ik tekenden in november een aktebelofte. De bouwfirma vertelde ons toen dat we in januari de compris gingen kunnen tekenen. Dit werd steeds uitgesteld, nu hebben we toch een datum ontvangen, namelijk midden juni. We kregen van hen te horen dat de verkavelingsvergunning in orde was.

Nu kreeg ik gisteren een mailtje van onze notaris, waarin werd meegedeeld dat de bouwvergunning nog niet is aangevraagd en ze ook niet weten wanneer dit zal gebeuren.
Deze informatie werd verkregen door de notaris van de bouwfirma.

In het verleden werd al aangetoond dat de notaris van de bouwfirma niet up to date is.

Moest dit wel het geval zijn, maak ik de bedenking bij mezelf, we kunnen toch niet de compris tekenen als er nog geen bouwvergunning is? Of volstaat een verkavelingsvergunning?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
asperger
Berichten: 6486
Juridisch actief: Nee
Locatie: Lier

#2 , 3 maand 3 weken geleden (25 mei 2019 14:06)

Als dat een akte is voor aankoop van de grond dan komt daar geen bouwvergunning aan te pas.
"Politici verkiezen echter liever de bedenkelijke heldenstatus van betweter te belichamen tegenover die van de minus habens." (Victor Dauginet in "Het belaste land", pagina 72)

Reclame

Terug naar “Actuele Thema's”