Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Franciscus
Berichten: 29591

Re: is uw eigendom jachtgebied?

#46 , 2 maand 2 weken geleden (06 nov 2017 16:52)

Bij ons schoten ze zelfs in de richting van het huis - pannen geraakt.
Terrein is ook met een draad afgesloten. Men moet dus op het terrein zijn geweest. Ook hagel patroonhulzen gevonden op een kleine 60 meter van het huis. Dan was men al bijna 200 meter op het terrein. En gezien de inslagen is men langs achter op het terrein gekomen.


uip
Berichten: 3

#47 , 2 maand 1 week geleden (11 nov 2017 18:36)

Simpel:
Als je vaststelt dat uw eigendom onterecht ingekleurd is kun je op diezelfde site een formulier invullen met uw kadastrale gegevens en vragen om het perceel te " ontkleuren " . Moet via de arrondissementscommisaris gebeuren ! Reeds 1400 betwistingen in behandeling !

basejumper
Berichten: 2386
Locatie: Diest

#48 , 2 maand 1 week geleden (12 nov 2017 19:16)

UIP

Even simpel : verplicht jagers om te bewijzen dat ze eigendommen van anderen als jachtgebied mogen inkleuren. Nu leg je een omgekeerde last op. je moet arbeid verrichten om de fratsen van bepaalde jagers teniet te doen. Mogen we dan morgen allemaal een onkostenvergoeding per uur vragen voor het werk waarmee ze ons ongevraagd opzadelen?
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

monty_burns_007
Berichten: 31

#49 , 2 maand 5 dagen geleden (16 nov 2017 12:47)

In onze gemeente is er geen jachtgebied ingekleurd volgens Geopunt.
Echter de "oude" jachtkliek is al weken aan het jagen. Ik vermoed dan illegaal = stropen ?

Melding/informeren bij lokale politie/overheden heeft geen effect, die doen niks.
Opvraging bij jachtcommisaris provincie wie een jachtvergunning heeft in ons gemeente & en de vraag om het actuele up-to date plan van het jachtplan van onze gemeente te ontvangen blijft onbeantwoord.

Idd omgekeerde wereld, men zou verwachten dat de jachtverenigingen moeten kunnen bewijzen per grond dat ze beschikken over het jachtrecht van de eigenaar.
Nu moet de eigenaar zelf actie ondernemen om iets rechts te zetten wat de jachtverenigingen frauduleus zich hebben toegeëigend. (= valsheid in geschrifte)
De eigenaar moet in deze rechtzettings-procedure tot in het detail bewijzen dat hij de volledige eigenaar is van de gronden aan de hand van eigendomaktes en onroerende voorheffing belastingsfiches.

Update van jachtplan op Geopunt van uitgekleurde gronden (nu meer dan 2 à 3 maanden geleden officieel gemeld) blijft uit.
Wat een kafka-klucht die "online" Geopunt jachtplannen van de vlaamse overheid.

Terug naar “Actuele Thema's”