Verzekering voor 2de auto

Has722
Topic Starter
Berichten: 41
Juridisch actief: Nee

Verzekering voor 2de auto

#1 , 2 jaar 19 uur geleden (14 feb 2017 21:44)

Beste forumleden

Kan men eigenlijk 2 auto's verzekeren op zelfde naam? Wat zijn voordelen en nadelen ervan? Ik heb ergens gelezen dat men voor een lager prijs 2de auto kan laten verzekeren maar ben niet 100% zeker of het juist is.

Alle info is welkom!

MVG
Has722

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Sirkii
Berichten: 2952

#2 , 1 jaar 11 maand geleden (16 feb 2017 10:16)

Natuurlijk kan men een 2de, 3de, ... auto verzekeren op dezelfde naam en dit bij dezelfde of bij een andere maatschappij. Met wat onderhandelingsgeluk krijg je zelfs voor de bijkomende auto's je (goede) bonus-malus van je reeds verzekerde wagen. Prijs hangt af van wat de maatschappij je aanbiedt. Als het over meerdere oldtimers gaat krijg je van de verzekering die BFOV aanbiedt (Belgische Federatie Oude Voertuigen) een degressief tarief.

Wel het risico correct aangeven : als de tweede wagen door je kind als hoofdbestuurder gebruikt wordt dan heb je het "risico" niet correct gedeclareerd als je die wagen op uw naam verzekert en riskeer je grote miserie (recht van verhaal) mocht je kind een ernstig ongeval veroorzaken.

Reclame

Terug naar “Algemeen”